Expoziția de acuarelă „Lumini de Flori”, „al doilea copil” al artistei plastice Loredana Popescu – Tăriceanu, a fost vernisată în Israel

Publicat: 06/09/2023, 19:13
Actualizat: 06/09/2023, 20:11

Artista plastică Loredana Popescu – Tăriceanu și-a vernisat o nouă expoziție în weekendul care a trecut, în Israel. Expoziția de acuarelă intitulată „Lumini de Flori” poate fi văzută la Teatrul din Ierusalim.

Vernisajul expoziției de acuarelă „Lumini de flori” a artistei Loredana Popescu – Tăriceanu a avut loc duminică, 3 septembrie. Expoziția conține 40 de lucrări ale artistei realizate în ultimul an.

„Vă mulțumesc deoarece în această frumoasă zi de toamnă ați ales să fiți alături de mine”, a spus Loredana Popescu-Tăriceanu.

Pe lângă importanța culturală incontestabilă a metropolei, artista a destăinuit că a ales Ierusalimul pentru expoziția sa – pe care o consideră al doilea copil al său – pentru că este legată sufletește de el.

„Sufletește sunt legată de aceste locuri”

„Marele artist Henry Matisse spunea că există întotdeauna flori pentru cei care vor să le vadă. Intitulată «Lumini de flori», expoziția este cel de-al doilea copil al meu. Sunt expuse 40 de lucrări, lucrări trecute prin filtrul sensibilității mele”, a spus artista plastică la debutul vernisajului.

„Am ales tehnica acuarelei, o tehnică grea, spontană, care necesită răbdare și mult timp. Fiecare lucrare transmite starea sufletească din acel moment. Suntem cu toții un cumul de sentimente, emoții și trăiri. Sunt fericită să îmi pot expune lucrările în cel mai important oraș din istoria biblică, oraș sacru, care ne aduce mai aproape de Dumnezeu și de Isus Hristos. Ierusalimul este centrul cultural al lumii, unde vechiul și noul se unesc, oraș sfânt pentru trei religii evrei, creștin și musulman”, a spus Loredana Popescu -Tăriceanu, în fața publicului participant la vernisaj.

„Sufletește sunt legată de aceste locuri deoarece mă poartă în timp. De la Ierusalim a plecat și pleacă întotdeauna lumina. Așa s-a întâmplat și în viața mea personală, atunci când soțul meu mi-a oferit inelul de logodnă în timp ce mă plimbam pe strada Mamilla”, a mărturisit artista.

Evenimentul și a fost onorat de prezența admiratorilor de frumos din Israel, România, Statele Unite ale Americii și EAU. Printre participanți s-a remarcat dr. Tzvica Berkovits, medicul personal al lui Benjamin Netanyahu.

Curatorul expoziției a fost Batsheva Ida-Goldman de la Teatrul din Ierusalim. Aceasta va rămâne deschisă pentru public până în 31 octombrie.

Adevărate poeme cromatice, florile artistei Loredana Popescu Tăriceanu sunt o terapie sufletească

Cu un limbaj plastic elaborat, format la Liceul de Arte Plastice din Buzău, desăvârşit în cadrul Universităţii de Arte Bucureşti, secţia Design Vestimentar şi mai târziu, sub îndrumarea renumitului pictor, grafician şi monumentalist Viorel Grimalschi, de la care a deprins arta culorii, Loredana Popescu-Tăriceanu și-a încredinţat stilul artistic magiei acuarelei.

Debutul în lumea creaţiei vestimentare a însemnat şi primele recunoaşteri la Festivaluri renumite în ţară şi străinătate. A fost realizator de emisiuni şi reporter pe zona culturală al unui important post de televiziune. Dar cel mai bine îşi exprimă sufletul şi emoţiile în acuarelă. Aşa s-a născut expoziţia Lumini de flori, prezentată anul trecut, în premieră, la Galeriile de artă „Ion Andreescu” din Buzău, oraşul natal al artistei.

Evenimentul din Ierusalim a fost onorat de prezența admiratorilor de frumos din Israel, România, Statele Unite ale Americii și EAU. Printre participanți s-a remarcat dr. Tzvica Berkovits, medicul personal al lui Benjamin Netanyahu.

Curatorul expoziției a fost Batsheva Ida-Goldman de la Teatrul din Ierusalim. Aceasta va rămâne deschisă pentru public până în 31 octombrie.

Adevărate poeme cromatice, florile artistei Loredana Popescu Tăriceanu sunt o terapie sufletească

Cu o forţă de simbol extrem de puternică, care nuanţează şi potenţează impactul vizual, florile artistei – irişii (mesagerul zeilor), macii (simbolul recunoștinței), ciulinii (simbolul puterii şi al longevității), lalelele (simbol al prieteniei şi încrederii) etc., vorbesc despre o poetică a

formelor şi culorilor, în care omul este singurul capabil să redea forma plastică frumuseților pe care divinitatea le-a sădit în sufletul fiecăruia dintre noi!

Marea de lumină, cu care artista este într-o relație creativă necontenită și percepția naturii, descrise în perspective profund coloristice, dovedesc crezul artistei, care caută întotdeauna lumina, atât lumină exterioară, cât mai ales lumină interioară.

Adevărate poeme cromatice, florile artistei Loredana Popescu Tăriceanu sunt o terapie sufletească, o declaraţie niciodată sfârşită, de dragoste pentru oameni şi artă, exprimate prin universul ei artistic de lumină, culoare și simbol.

Citiți și:

Loredana Popescu-Tăriceanu, prima expoziție de pictură în acuarelă. Dezvăluiri din copilărie, adolescență, studenție și căsnicie: „Călin e cel mai bun critic al meu!”

Expoziţia de pictură „Lumini de flori”, semnată Loredana Popescu Tăriceanu, găzduită de ARCUB, între 22 septembrie și 16 octombrie

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O femeie din India a inhalat un ac decorativ care i-a ajuns în plămâni