George Clooney se declară cel mai bun Batman. Top 5 actori care au jucat personajul | VIDEODC Comics

Publicat: 16/09/2022, 13:42
Actualizat: 16/09/2022, 15:25

George Clooney a stârnit discuții ample în rândul fanilor personajului DC Comics Batman. Starul hollywoodian s-a autoproclamat „cel mai bun Batman al tuturor timpurilor” și a respins orice competiție din partea lui Ben Affleck în acest rol.

Supereroul DC, interpretat în prezent de vedeta francizei “Twilight” Robert Pattinson, care și-a făcut debutul în “The Batman”, de Matt Reeves, la începutul acestui an, a fost jucat de-a lungul anilor și de Michael Keaton, Val Kilmer și Christian Bale, printre alții.

Clooney a făcut această afirmație, de fapt, o glumă, la inaugurarea unei școli de film la Los Angeles. „Dacă te gândești la actori, nu te gândești cu adevărat la educație – în general. Dacă te uiți la mine, te gândești doar: „Oh, el este cel mai bun Batman din toate timpurile”. În timp ce mulțimea râdea de afirmația sa, el a continuat: „Ben Affleck, pe bune? Nu, n-are nicio șansă cu mine”. 

George Clooney l-a jucat pe supererou într-un singur film, “Batman & Robin”, din 1997. El l-a înlocuit atunci pe Val Kilmer în acest rol, după ce acesta jucase în “Batman Forever”, din 1995. A fost la rândul lui înlocuit de Michael Keaton, în alte două filme, “Batman” (1989) și “Batman Returns” (1992), ambele regizate de Tim Burton.

De fapt, filmul în care Clooney a jucat rolul Batman a fost unul dintre cele mai proaste din franciză, iar actorul însuși a recunoscut că a fost deplorabil. „Am făcut un film cu supereroi și l-am stricat atât de rău încât nu mă lasă să mă mai apropii de platouri”, a spus Clooney la un moment dat. 

Totuși, personajul DC a avut parte de-a lungul timpului de interpretări foarte bune. Iată mai jos, top 5 cei mai buni actori care l-au jucat pe Batman.

Christian Bale – trilogia “The Dark Knigt” (2005 – 2012), de Christopher Nolan

Christian Bale a prezentat o versiune mai întunecată, mai serioasă a lui Batman, dar a abordat personajul și cu o tandrețe emoțională, fiind extrem de apreciat de public. Trilogia a avut încasări totale de 2,4 miliarde de dolari.

Michael Keaton – “Batman” (1989) și “Batman Returns” (1992), de Tim Burton

O alegere care i-a uimit pe fanii personajului. De altfel, aproape 50.000 de scrisori de protest au fost trimise Warner Bros., fanii fiind de părere că vedeta de comedie va distruge total acest personaj. Și, totuși, interpretarea sa este una dintre cele mai bune din franciză. Ambele filme, regizate de Tim Burton, au fost un succes de public și critică.

Robert Pattinson – “The Batman” (2020), de Matt Reeves

Cel mai nou film din franciză a fost un succes de box office. Nu are toate gadgeturile futuriste prezentate în filmele anterioare, dar personajul interpretat de Robert Pattinson compensează prin inteligență. Lansat în martie anul acesta, filmul a avut deja încasări de 770 de milioane de dolari. 

Ben Affleck – “Batman v Superman: Dawn of Justice” (2016), “Justice League” (2017), de Zack Snyder

Controversata alegere a lui Ben Affleck pentru acest rol i-a făcut pe fani sceptici. De altfel, chiar și Affleck a fost uimit și s-a temut că „nu se potrivește modelului tradițional”. Odată ce a înțeles direcția în care Snyder dorea să o ia personajul, s-a urcat rapid la bord. „Cu siguranță îmi doream un Batman mai în vârstă. Îmi doream un Batman obosit de război. De aceea, în multe privințe, Ben a fost perfect pentru mine”, a mărturisit regizorul. 

Val Kilmer – “Batman Forever” (1995), de Joel Schumacher

Val Kilmer a preluat rolul lui Bruce Wayne după de Michael Keaton a ales să nu mai joace. Actorul era un mare fan al supereroului. “Am acceptat rolul fără să cunosc detalii sau să văd un scenariu”. Pe de altă parte, a recunoscut ulterior că nu i-a făcut plăcere să joace acest rol. Filmul a avut încasări mai modeste, de 336 de milioane de dolari. 

CITEȘTE ȘI: Tot ce trebuie să știi despre „Wednesday”, miniseria lui Tim Burton filmată în România

Motivul pentru care Ben Affleck a ajuns alcoolic: „Mă simțeam captiv în relație…”

CINEMA. Actorul Michael Keaton ar putea fi din nou „Batman”, după o pauză de peste 30 de ani

Foto: Profimedia Images

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase