Mărturia actriței Emilia Popescu: ”Nu trebuia să vină pandemia ca să ne arate cât suntem de prost informați”

Mărturia actriței Emilia Popescu: ”Nu trebuia să vină pandemia ca să ne arate cât suntem de prost informați”
Actrița Emilia Popescu
Publicat: 25/06/2021, 15:33

Actrița Emilia Popescu a făcut declarații legate de perioada de pandemie de coronavirus. ”Eu nu am învățat nimic nou față de ceea ce știam: că se poate trăi și fără noi, artiștii”, a mărturisit binecunoscuta artistă într-un interviu pentru Formula As.

Actrița a avut și ea de suferit, asemenea altor artiști, în perioada de pandemie. Despre acestă perioadă a comentat actrița într-un interviu pe care l-a acordat pentru publicația Formula AS.

Emilia Popescu a afirmat că pandemia nu i-a adus nimic nou, doar câteva surprize neplăcute din partea unor oameni.

”Așa crede omenirea, că ar avea de învățat. Omenirea ar avea de învățat în fiecare zi, pentru că nu trebuia să vină pandemia ca să ne arate cât suntem de prost informați și de lipsiți de putere de decizie noi, ca indivizi. Eu nu am învățat nimic nou față de ceea ce știam: că se poate trăi și fără noi, artiștii. Prost, dar se poate. Gândește-te că nu mai există muzică, teatru, aproape nimic vizual. Unii pot să trăiască și așa, iar tu, ca artist, trebuie să fii conștient că se poate, să lași nasul puțin mai jos, și să ai puțin mai multă smerenie, dar eu asta o aveam și dinainte. Prin urmare, pandemia nu mi-a adus nimic nou, decât niște surprize neplăcute din partea unor oameni. Atât”, a spus aceasta.

Actrița Emilia Popescu și fiica e. Sursă foto: Facebook

Emilia Popescu: ”Merg la biserică mai des, mai ales după ce am devenit mamă”

În cadrul aceluiași interviu, Emilia Popescu a vorbit și despre credință. Acesta a afirmat că a început să meargă mai des la biserică după ce a devenit mamă.

Am o relație specială cu Dumnezeu, deși nu am fost crescută așa. Părinții mei erau foarte cre­dincioși, dar nu erau religioși practicanți, nu ne du­ceam la biserică. Eu sunt botezată catolic. Trebuia să fiu botezată ortodox, la fel ca fratele meu, dar am fost bolnavă și bunica m-a luat și m-a dus la catolici, pentru că ma­ma și bunica sunt catolice, fiind franțuzoaice. Dar nu s-a ținut nimeni de mine ca să fac pașii necesari. Drept care sunt credincioasă așa cum am simțit eu, fără vreo îndrumare. Merg la biserică mai des, mai ales după ce am devenit mamă. Îmi plac bisericile goale, ca să pot să mă rog în liniște”, a mărturisit actrița.

Emilia Popescu

Emilia Popescu, în vârstă de 55 de ani, este una dintre cele mai îndrăgite actrițe de comedie din țara noastră. Aceasta a absolvit, în anul 1988, Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București, clasa profesorilor Olga Tudorache și Florin Zamfirescu. A debutat în 1987 în filmul Moromeții, în rolul Ilincăi. De-a lungul anilor a participat și la numeroase emisiuni de televiziune. Emilia Popescu a fost decorată la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Pentru Merit în grad de Cavaler. În plan personal, Emilia Popescu a fost căsătorită cu Ionuț Ștefănescu, împreună cu care are o fată, Maria.