OSCAR 2023: Michelle Yeoh, desemnată cea mai bună actriță, iar Brendan Fraser câștigă trofeul pentru cel mai bun actor

OSCAR 2023: Michelle Yeoh, desemnată cea mai bună actriță, iar Brendan Fraser câștigă trofeul pentru cel mai bun actor
Publicat: 13/03/2023, 06:41
Actualizat: 13/03/2023, 06:43

Oscar 2023: Michelle Yeoh și Brendan Fraser au fost câștigătorii trofeelor pentru cea mai bună actriță, respectiv cel mai bun actor în rol principal. Pentru ambii acesta este primul Oscar din carieră. 

Michelle Yeoh a câştigat graţie interpretării sale din filmul ”Everything Everywhere All at Once”. La această categorie au concurat Cate Blanchett (”Tár”), Ana de Armas (”Blonde”), Andrea Riseborough (”To Leslie”), Michelle Williams (”The Fabelmans”), Michelle Yeoh (”Everything Everywhere All at Once”).

Michelle Yeoh devin astfel prima actriţă de origine asiatică recompensată la această categorie de Academia de film americană.

”Everything Everywhere All at Once” spune povestea lui Evelyn Wang, interpretată de Michelle Yeoh, o imigrantă de origine chineză care are probleme cu fiscul, cu relaţiile de familie şi cu viaţa în general. Protagonista descoperă apoi că poate trece dintr-un univers într-altul sub forma unor versiuni diferite ale propriei persoane şi că poate astfel salva multiversul şi, eventual, relaţiile de familie.

Brendan Fraser a fost recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal pentru interpretarea sa din lungmetrajul ”The Whale”. La această categorie au fost nominalizaţi actorii Austin Butler (”Elvis”), Colin Farrell (”The Banshees of Inisherin”), Brendan Fraser (”The Whale”), Paul Mescal (”Aftersun”), Bill Nighy (”Living”).

Actorul americano-canadian în vârstă de 54 de ani interpretează în filmul ”The Whale” rolul lui Charlie, un bărbat gay cu o greutate de 270 de kilograme, care încearcă în mod disperat să reia legătura cu fiica sa înstrăinată. Pelicula este regizată de cineastul Darren Aronofsky şi are la bază un scenariu scris de Samuel D. Hunter.

Cea de-a 95-a gală de decernare a premiilor Oscar a avut loc la Dolby Theatre din Los Angeles. Evenimentul a fost prezentat, pentru a treia oară, de actorul Jimmy Kimmel.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTEȘTE ȘI: OSCAR 2023: ”Everything Everywhere All at Once”, desemnat cel mai bun film. Lista completă a câștigătorilor

Oscar 2023: Decernarea premiilor pentru toate cele 23 de categorii se va face în direct, după ce anul trecut opt dintre acestea au fost înregistrate

”Imaculat” este propunerea României pentru o nominalizare la categoria ”Cel mai bun film internațional” la Premiile Oscar 2023

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase