Vedete de la Hollywood despre care nu bănuiai că sunt rude cu regina Elisabeta a II-a

Publicat: 18/09/2022, 14:57

Marea Britanie continuă să plângă pierderea reginei Elisabeta a II-a și sfârșitul celor 70 de ani de domnie, după decesul monarhului, pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. Înaintea funeraliilor reginei, programate luni, lideri mondiali, personalități și celebrități și-au adus omagiile și și-au exprimat regretul față de dispariția unei legende.  

Elisabeta, lucru demonstrat de experți în genealogie și de teste ADN. În timp ce fanii le consideră deja ca făcând parte din elita regală de la Hollywood, cele 12 vedete de mai jos se pot lăuda că au și în realitate legături de sânge cu Coroana Marii Britanii.

Ralph și Joseph Fiennes

Lord Voldemort din franciza “Harry Potter” și fratele său nominalizat la Emmy își cunosc descendența familiei până la regele James al II-lea al Scoției (1437 – 1460), deci sunt veri de-al optulea cu regele Charles al III-lea. 

Brooke Shields

Actrița americană este verișoară de gradul 18 cu regina Elisabeta, prin regele Henric al II-lea al Franței. Brooke Shields mai este rudă cu Catherine de Medici, Lucrezia Borgia, Carol cel Mare, William Cuceritorul și regele Harold al II-lea.

Johnny Depp

Într-un episod din emisiunea “Who do you think you are?”, profesorul Nick Barat, o autoritate în genealogie în Marea Britanie, a studiat istoria familiei „Piratului din Caraibe” și a descoperit că el și regina sunt rude. Depp și regina Elisabeta sunt veri de gradul 20, având un strămoș comun, pe regele Edward al III-lea, care a condus Anglia și Irlanda între 1327 și 1377.

Jake și Maggie Gyllenhaal

Actorii sunt veri de gradul 19 cu regina Elisabeta, tot prin regele Edward al III-lea. Vedetele de la Hollywood provin din familii nobile suedeze. 

Beyonce

“Regina R&B” se ridică la înălțimea titlului, deoarece este și verișoară de gradul 25 cu regina, prin regele Henric al II-lea. 

Paris Hilton

Moștenitoarea lanțului hotelier este verișoară de gradul 20 cu regina Elisabeta, prin regele Henric al II-lea. 

Hillary Duff

Vedeta din „Lizzie McGuire” a fost desemnată „cea mai regală celebritate din America”. Duff este verișoară de gradul 18 cu regina Elisabeta, prin Alexander Spotswood, un ofițer din armata britanică, al 10-lea strănepot al lui Edward al III-lea.

Hugh Grant

Starul britanic este văr de-al nouălea, o dată îndepărtat, al reginei Elisabeta. Genealogia sa merge înapoi la regele Henric al VII-lea al Angliei și regele Iacob al IV-lea al Scoției. În mod cu totul insolit, atât regina Elisabeta, cât și Hugh Grant au împărtășit ecranul cu ursul Paddington.

Brad Pitt

Starul de la Hollywood este văr de gradul 25, de două ori îndepărtat cu regina. Ambii îl au ca strămoș comun pe regele Angliei Henric al II-lea. 

Angelina Jolie

Fosta soție a lui Brad Pitt, Angelina Jolie, a descoperit că este rudă cu regele Filip al II-lea al Franței, care a trăit în secolul al XII-lea, ceea ce o face verișoară de gradul 26 cu regina Elisabeta a II-a. Starul francizei „Tomb Raider” a cunoscut-o personal pe regină, în 2014, când aceasta a desemnat-o doamnă de onoare, pentru munca ei umanitară. Jolie a primit atunci însemnele Marii Cruci a Ordinului Sfântului Mihail și Sfântului Gheorghe. 

CITEȘTE ȘI: Autorul incendiarei biografii a prințesei Diana va lansa o carte despre reginei Elisabeta a II-a

Cât de (ne)inspirat este numele regelui Charles al III-lea. Soarta dramatică a predecesorilor săi

7 actrițe care au jucat-o pe regina Elisabeta a II-a în filme și seriale de succes | VIDEO

Foto: Profimedia Images