Premieră la Teatrul Excelsior – Piesa ”Aproape” | Prima colaborare cu regizorul Eugen Gyemant: ”Am lucrat la aceste personaje ca și când ne-am împărtăși unii altora propriile experiențe”

Premieră la Teatrul Excelsior – Piesa ”Aproape” | Prima colaborare cu regizorul Eugen Gyemant: ”Am lucrat la aceste personaje ca și când ne-am împărtăși unii altora propriile experiențe”
Publicat: 03/10/2022, 15:00
Actualizat: 03/10/2022, 17:54

Teatrul Excelsior îi invită pe iubitorii scenei la premiera piesei ”Aproape” (titlu original – Almost, Maine) de John Cariani, în regia lui Eugen Gyemant. Este, de altfel, prima colaborarea a teatrului cu regizorul Gyemant, iar organizatorii transmit că este vorba despre ”o experiență necesară, într-o lume care încurajează tot mai mult însingurarea și lipsa de autenticitate”.

Astfel, spectacolul magic al aurorei boreale se transformă în decorul perfect pentru spectacolul apropierii umane și declicul descoperirii de sine.

  • Merită să-ți ascunzi inima într-o pungă de hârtie?
  • Câtă iubire poți depozita într-o magazie?
  • Sau cum ar fi să descoperi că, uneori, dragostea apare fix acolo unde nu te aștepți?!

Spectatorii vor afla răspunsul în nouă povești‑spectacol care se nasc tocmai din miracolul apropierii de celălalt. Din firesc, din ezitări, stângăcii, emoții – departe de scenariile complicate pe care le fabricăm în spațiul ”safe” al minții noastre.

  • Date premieră – 7,8,9 octombrie.
  • Reprezentații programate – 12, 13 octombrie.

Dragostea poate lua cele mai neverosimil de concrete sau abstracte forme

Într-o atmosferă aproape-(supra)realistă, locuitorii unui aproape-oraș din Nordul îndepărtat al Americii devin protagoniștii unor happening‑uri care îi surprind în diverse ipostaze ale iubirii.

Ei descoperă că dragostea poate lua cele mai neverosimil de concrete sau abstracte forme.

Dragostea poate fi o întâlnire întâmplătoare sau o prietenie care devine mai mult. O scânteie de speranță născută dintr‑un fapt banal. Poate fi chiar în fața ta… Poate topi timpul și spațiul. Și zăpada, uneori.

O comedie romantică, presărată cu accente de realism magic, spectacolul ”Aproape” tratează cu umor și candoare chestiuni ale inimii care țin de micro‑universul relațiilor umane și vorbește despre puterea apropierii autentice care transformă griuri incerte în culori pure.

Eugen Gyemant: ”Spectatorii vor avea senzația că vorbesc cu niște prieteni”

Spectacolul reprezintă prima colaborare a regizorului Eugen Gyemant cu trupa teatrului.

I‑am simțit foarte aproape pe actorii Teatrului Excelsior și am lucrat la aceste personaje ca și când ne-am împărtăși unii altora propriile experiențe, ceea ce cred că se va simți și în spectacol. Spectatorii vor avea senzația că vorbesc cu niște prieteni despre lucruri pe care, în ciuda stranietății lumii pe care o vor vedea, le vor recunoaște ca fiind cât se poate de aproape de propria lor viață”, declară regizorul piesei ”Aproape”.

APROAPE este prima dintre cele cinci producții care vor avea premiera până la finalul acestui an la EXCELSIOR, ca parte a noii oferte repertoriale a acestei stagiuni. Ne-am propus să ne împrietenim cu publicul nostru și să devenim teatrul adolescenților și al tinerilor din București – cel mai cool și fresh loc în care îți poți petrece timpul liber.

Pregătim spectacole special gândite pentru ei, spectacole incisive, cu atitudine, care să dea voce preocupărilor și întrebărilor lor, dar și proiecte educaționale care să aducă teatrul mai aproape de tineri, dincolo de sala de spectacole. De acum, tinerii sunt center stage-ul Teatrului EXCELSIOR”, spune și Vlad Cristache, managerul teatrului EXCELSIOR.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase