Eugen Tomac: ”Țepele marca Bancorex au revenit în România”

Eugen Tomac: ”Țepele marca Bancorex au revenit în România”
Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară
Publicat: 17/03/2023, 13:13
Actualizat: 17/03/2023, 13:14

Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) intervine în scandalul ”Euroins” și precizează că ar trebui demisă conducerea Autorității de Supraveghere Fiscală (ASF).

Eugen Tomac consideră că România se află în etapa în care ”țepele marca Bancorex” au revenit, iar insolvența Euroins este un exemplu sugestiv.

Euroins a emis poliţe de aproape 400 de milioane de euro pe care statul va trebui să le garanteze acum”, precizează Eugen Tomac, iar ”privirea” ASF a fost doar una ”blajină”.

Țepele marca Bancorex au revenit în România. După insolvenţa Euroins, conducerea Autorităţii de Supraveghere Fiscală (ASF) trebuie demisă, iar instituţia trebuie reorganizată din temelii. Sub ochiul vigilent al actualei conduceri ASF, venită pe filiera PSD, se dau tunuri care aduc aminte de Bancorexul anilor ’90.

Euroins a emis poliţe de aproape 400 de milioane de euro pe care statul va trebui să le garanteze acum, iar falimentul City Insurance a condus la pierderi estimate de 120 de milioane de euro. Acestea au fost baloane de săpun care s-au umflat şi apoi s-au spart sub privirea blajină a unei conduceri politizate a ASF”, scrie Eugen Tomac, președintele PMP, pe pagina sa de Facebook.

Sunt găuri pe care le vor acoperi tot românii fie din bugetul de stat, fie prin faptul că vor exista probleme cu decontarea pagubelor în urma unor evenimente rutiere nedorite. Şi aşa sunt blocate instanţele de sutele de mii de dosare de daună”

Eugen Tomac

Eugen Tomac: ”Au ajuns cu burta în sus companiile care practicau (în mod programatic) cele mai mici preţuri”

Președintele PMP mai notează că la ASF nu s-au îndeplinit ”obligațiile legale”, chiar dacă oamenii care conduc instituția au salarii foarte mari, fiind plătiți ”regește”.

Eugen Tomac atrage atenția și asupăra fraudelor care au loc în service-urile auto, facturile de plată fiind ”umflate artificial”.

Este clar că degeaba îi plătim regeşte pe conducătorii ASF, cu aproape 800.000 de lei anual, dacă ei nu sunt în stare să îşi îndeplinească obligaţiile legale: reglementare, control şi arbitru. Se impune reorganizarea instituţiei – poate temporar atribuţiile să fie preluate de BNR.

De asemenea, este clar că trebuie umblat şi la legislaţie care să asigure o mai bună distribuţie a contractelor de asigurare între societăţile existente, fără să mai existe oligopoluri generate de preţurile de dumping practicate doar de unele companii. Au ajuns cu burta în sus companiile care practicau (în mod programatic) cele mai mici preţuri tocmai pentru a avea o cotă de piaţă cât mai mare”, acuză Eugen Tomac.

”Nu în ultimul rând, instituţiile statului ar trebui să rezolve celelalte probleme care afectează piaţa asigurărilor, îndeosebi numărul extraordinar de mare de fraude care se produc în service-uri, acolo unde se umflă artificial facturile de plată pentru lucrările realizate şi plătite de asiguratori

Eugen Tomac, președintele PMP


Citește și:

ANALIZĂ | Dr. Nigel Gould-Davies: ”Invazia lui Putin a schimbat lumea. Militarizarea societății ruse este în curs de desfășurare”

Viceprimarul Sectorului 1, îndemn pentru Clotilde Armand: ”Scoateți proiectele din sertar și apucați-vă de treabă! Dacă nu acum, atunci când?”

EXCLUSIV | Clotilde Armand a absentat, din nou, de la ședința de Consiliu Local convocată chiar de ea. Daniel Ciungu, consilier local PNL: ”Intră pe Facebook în tot felul de teorii ale conspirației și se victimizează permanent”

Președintele PSD Sector 1, după ce Curtea de Apel dă câștig de cauză ANI în ”lupta” cu Clotilde Armand: ”Primarul și-a dat bani, în mod necuvenit, numindu-se manager de proiect”

EXCLUSIV | Lăudatele toalete publice promise de Clotilde Armand nu au fost deschise nici până azi. Dinu Gheorghe, consilier local PNL Sector 1: ”Haos și dezastru administrativ, formă fără fond, pălăvrăgeală”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase