Președintele PSD Sector 1, după ce Curtea de Apel dă câștig de cauză ANI în ”lupta” cu Clotilde Armand: ”Primarul și-a dat bani, în mod necuvenit, numindu-se manager de proiect”

Președintele PSD Sector 1, după ce Curtea de Apel dă câștig de cauză ANI în ”lupta” cu Clotilde Armand: ”Primarul și-a dat bani, în mod necuvenit, numindu-se manager de proiect”
Publicat: 14/03/2023, 12:14
Actualizat: 14/03/2023, 12:15

Acuzată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de conflict de interese și incompatibilitate după ce s-a numit manager de proiect, Clotilde Armand a cerut, în instanță, suspendarea raportului întocmit, dar Curtea de Apel i-a respins demersul.

Este vorba despre un proiect finanțat din fonduri europene”Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție”, iar ANI a constatat că primarul Sectorului 1 și-ar fi însușit, ”în mod necuvenit”, suma de 18.720 de lei.

Pe data de 13 martie 2023, Curtea de Apel București a respins solicitarea Clotilde Armand, sentința nefiind definitivă, următorul termen fixat fiind 8 mai 2023. Totodată, Clotilde Armand poate ataca, prin recurs, în termen de 5 zile această sentință.

Petre Florin Manole: ”Clotilde Armand mai face un pas afară din Primăria Sector 1”

După sentința dată de Curtea de Apel, Petre Florin Manole – președintele PSD Sector 1 – afirmă că edilul ”mai face un pas în afara primăriei”, iar concluzia este aceea că Armand ”și-a dat bani, în mod necuvenit, numindu-se manager de proiect”.

Vinovată de incompatibilitate, Clotilde Armand mai face un pas afară din Primăria Sector 1: Curtea de Apel București a respins solicitarea lui Armand de suspendare a raportului prin care Agenția de Integritate dovedește că primarul sectorului 1 și-a dat bani, în mod necuvenit, numindu-se manager de proiect.

În tot acest timp USR tace, menținând susținerea pentru cel mai dezastruos primar din România”, a notat Petre Florin Manole pe pagina sa de Facebook.

ANI: ”Agenția a reținut starea de incompatibilitate precum și existența conflictului de interese”

Reprezentanții ANI au făcut publice, prin intermediul unui comunicat, noi precizări în speța ”Clotilde Armand”, transmițând și că primarul Sectorului 1 a fost informat, încă din 22 iulie 2022, cu privire la declanșarea activității de evaluare.

”Agenția a reținut starea de incompatibilitate precum și existența conflictului de interese în materie administrativă strict cu privire la dispozițiile emise de către persoana evaluată în cadrul proiectului ”Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție”. (mai multe detalii AICI)

Precizăm că aceste incidente de integritate nu au fost reținute în privința dispozițiilor emise de persoana evaluată în baza art. 16, alin. (2) din Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Ca efect al acestui act normativ, indemnizațiile lunare ale tuturor primarilor care implementează proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile se majorează cu până la 25% prin efectul legii, fără obligația ca aceștia să dețină calitatea de manager în cadrul acelor proiecte.

Distinct de acest spor de 25%, persoana evaluată și-a majorat indemnizația lunară cu până la 30% ca urmare a numirii în funcția de manager de proiect, fapt ce a generat producerea incidentelor de integritate în materie administrativă, reținute în baza prevederilor art. 76 alin. (1) și ale art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003și luând în considerare cazuistica Agenției confirmată de-a lungul timpului de organele competente, astfel:

  • Conflictul de interese: potrivit art. 76 alin. (1), „primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I.”
  • Incompatibilitatea: potrivit art. 87, alin. (1), lit. k)  „Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: k) orice alte funcții publice sau activități remunerate, în țară sau în străinătate, cu excepția funcției de cadru didactic sau a funcțiilor în cadrul unor asociații, fundații sau alte organizații neguvernamentale”

Citește și:

Vicepreședintele PSD Sector 1 critică activitatea Clotildei Armand: ”Primarul actual al Sectorului 1 ignoră prioritățile și alege SCANDALUL, o abordare toxică și contraproductivă”

Povestea domnului Daniel. În urmă cu 30 de ani a căzut din tren, iar viața s-a întors la 180 de grade: „Propria familie m-a dat afară din casă!”

După dezvăluirile GÂNDUL, PNL Sector 1 cere Clotildei Armand să-l demită urgent pe consilierul Dragoș Constantin

VIDEO | Nicușor Dan, prima reacție după ce Tribunalul București a anulat suspendarea PUZ-urilor Sectoarelor 2 și 4: ”Sunt bulversat!”

EXCLUSIV | Tribunalul București îi administrează o dublă înfrângere lui Nicușor Dan. Anularea PUZ-urilor Sectoarelor 2 și 4, respinsă de instanță. Avocat: ”E o zi istorică, revenim la normalitate în două sectoare ale Capitalei!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică