Președintele PSD Sector 1, după ce Curtea de Apel dă câștig de cauză ANI în ”lupta” cu Clotilde Armand: ”Primarul și-a dat bani, în mod necuvenit, numindu-se manager de proiect”

Președintele PSD Sector 1, după ce Curtea de Apel dă câștig de cauză ANI în ”lupta” cu Clotilde Armand: ”Primarul și-a dat bani, în mod necuvenit, numindu-se manager de proiect”
Publicat: 14/03/2023, 12:14
Actualizat: 14/03/2023, 12:15

Acuzată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de conflict de interese și incompatibilitate după ce s-a numit manager de proiect, Clotilde Armand a cerut, în instanță, suspendarea raportului întocmit, dar Curtea de Apel i-a respins demersul.

Este vorba despre un proiect finanțat din fonduri europene”Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție”, iar ANI a constatat că primarul Sectorului 1 și-ar fi însușit, ”în mod necuvenit”, suma de 18.720 de lei.

Pe data de 13 martie 2023, Curtea de Apel București a respins solicitarea Clotilde Armand, sentința nefiind definitivă, următorul termen fixat fiind 8 mai 2023. Totodată, Clotilde Armand poate ataca, prin recurs, în termen de 5 zile această sentință.

Petre Florin Manole: ”Clotilde Armand mai face un pas afară din Primăria Sector 1”

După sentința dată de Curtea de Apel, Petre Florin Manole – președintele PSD Sector 1 – afirmă că edilul ”mai face un pas în afara primăriei”, iar concluzia este aceea că Armand ”și-a dat bani, în mod necuvenit, numindu-se manager de proiect”.

Vinovată de incompatibilitate, Clotilde Armand mai face un pas afară din Primăria Sector 1: Curtea de Apel București a respins solicitarea lui Armand de suspendare a raportului prin care Agenția de Integritate dovedește că primarul sectorului 1 și-a dat bani, în mod necuvenit, numindu-se manager de proiect.

În tot acest timp USR tace, menținând susținerea pentru cel mai dezastruos primar din România”, a notat Petre Florin Manole pe pagina sa de Facebook.

ANI: ”Agenția a reținut starea de incompatibilitate precum și existența conflictului de interese”

Reprezentanții ANI au făcut publice, prin intermediul unui comunicat, noi precizări în speța ”Clotilde Armand”, transmițând și că primarul Sectorului 1 a fost informat, încă din 22 iulie 2022, cu privire la declanșarea activității de evaluare.

”Agenția a reținut starea de incompatibilitate precum și existența conflictului de interese în materie administrativă strict cu privire la dispozițiile emise de către persoana evaluată în cadrul proiectului ”Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție”. (mai multe detalii AICI)

Precizăm că aceste incidente de integritate nu au fost reținute în privința dispozițiilor emise de persoana evaluată în baza art. 16, alin. (2) din Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Ca efect al acestui act normativ, indemnizațiile lunare ale tuturor primarilor care implementează proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile se majorează cu până la 25% prin efectul legii, fără obligația ca aceștia să dețină calitatea de manager în cadrul acelor proiecte.

Distinct de acest spor de 25%, persoana evaluată și-a majorat indemnizația lunară cu până la 30% ca urmare a numirii în funcția de manager de proiect, fapt ce a generat producerea incidentelor de integritate în materie administrativă, reținute în baza prevederilor art. 76 alin. (1) și ale art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003și luând în considerare cazuistica Agenției confirmată de-a lungul timpului de organele competente, astfel:

  • Conflictul de interese: potrivit art. 76 alin. (1), „primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I.”
  • Incompatibilitatea: potrivit art. 87, alin. (1), lit. k)  „Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: k) orice alte funcții publice sau activități remunerate, în țară sau în străinătate, cu excepția funcției de cadru didactic sau a funcțiilor în cadrul unor asociații, fundații sau alte organizații neguvernamentale”

Citește și:

Vicepreședintele PSD Sector 1 critică activitatea Clotildei Armand: ”Primarul actual al Sectorului 1 ignoră prioritățile și alege SCANDALUL, o abordare toxică și contraproductivă”

Povestea domnului Daniel. În urmă cu 30 de ani a căzut din tren, iar viața s-a întors la 180 de grade: „Propria familie m-a dat afară din casă!”

După dezvăluirile GÂNDUL, PNL Sector 1 cere Clotildei Armand să-l demită urgent pe consilierul Dragoș Constantin

VIDEO | Nicușor Dan, prima reacție după ce Tribunalul București a anulat suspendarea PUZ-urilor Sectoarelor 2 și 4: ”Sunt bulversat!”

EXCLUSIV | Tribunalul București îi administrează o dublă înfrângere lui Nicușor Dan. Anularea PUZ-urilor Sectoarelor 2 și 4, respinsă de instanță. Avocat: ”E o zi istorică, revenim la normalitate în două sectoare ale Capitalei!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Firea, despre retragerea lui Cîrstoiu din cursa pentru Capitală: „Este foarte târziu. Dacă-l retragi, cine...
”Ne datorați 500 de lei”! Cum a aflat tatăl lui Sebi că fiul său a...
FOTO. Claudia, cea mai sexy arbitră din lume! Cum arată tânăra
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Pușcăriașii reveniți de pe front au îngrozit Rusia. O profesoară premiată de Kremlin, ucisă cu...
Halucinant! Prezentatoare TV de la noi, audiată pentru trafic de droguri. Ar avea conexiuni cu...
Breaking news despre Prințesa Kate! Vești crunte!
O casă superbă cu trei etaje, care se întinde pe mai mult de 16.000 de...
Cu ce s-ar ocupa bărbatul suspectat că ar fi omorât-o pe Mirela, femeia găsită fără...
Acest bărbat a devenit prima persoană din istorie care a alergat tot continentul African dintr-un...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Mașină prinsă de radar, însă șoferul nu poate fi identificat. Cine plătește amenda?
Nehammer vrea Moscova la masa negocierilor pentru încheierea războiului: ,,Nu poate exista pace fără Rusia”
Cea mai CIUDATĂ stea din Calea Lactee S-A TREZIT după un somn de 10 ani
JUDECĂTORII au luat decizia finală. LIVIU DRAGNEA a primit vestea chiar astăzi, 12 aprilie
Instagram anunță schimbări la fotografiile publicate de utilizatori
O mai știi pe Tatiana Final Boss? Cum arată tânăra celebră pe TikTok, după ce...
Mărturii pline de durere! Ce a declarat fata unui pacient, care ar fi murit la...
Roberta, invitată de Robi în Camera Roșie. De ce crede acesta că ea se joacă...
"Uşa era închisă". Detalii cutremurătoare despre crima din județul Alba. Cum a scăpat nepoata bărbatului...
BANCUL ZILEI. Ce-i spune Bulă soției după noaptea nunții: Din câte văd, dragă, eu...
Cercetătorii descoperă că Inteligența Artificială poate face „pe proasta”