Dan Cărbunaru: ”Guvernul României va susține toate măsurile necesare pentru a proteja interesele asiguraților de pe piața RCA”

Dan Cărbunaru: ”Guvernul României va susține toate măsurile necesare pentru a proteja interesele asiguraților de pe piața RCA”
Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului României
Publicat: 17/03/2023, 11:52
Actualizat: 17/03/2023, 11:55

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului României, a declarat că – la nivelul Executivului – vor fi susținute toate măsurile necesare pentru protejarea intereselor celor asigurați și care sunt afectați de evoluțiile de pe piața RCA.

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizația de funcționare a societății Euroins România, urmează ca instituția să transmită propuneri de soluționare a acestei crize către Ministerul Finanțelor, propunerile urmând a ajunge, apoi, la guvern.

Guvernul României va susține toate măsurile necesare pentru a proteja interesele asiguraților afectați de evoluțiile de pe piața Răspunderii Civile Auto.

În urma analizei efectuate de Autoritatea de Supraveghere Financiară, ca institutie responsabilă, aceasta urmează să transmită propunerile de soluționare către Ministerul de Finanțe, pentru înaintarea la nivelul Guvernului”, a precizat Dan Cărbunaru.

”ASF a decis să retragă autorizația de funcționare a societății Euroins România”

ASF a decis să retragă autorizația de funcționare a societății Euroins România. Consiliul a mai hotărât promovarea de către ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment și numirea Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA) ca administrator interimar al societății, cu sarcina de a asigura administrarea și conducerea activității asigurătorului și adoptarea măsurilor  necesare pentru conservarea patrimoniului.

Atribuțiile conducerii societății se suspendă de drept. Mandatul FGA încetează la numirea lichidatorului judiciar.

La data de 30.06.2022 societatea nu deține fonduri eligibile pentru acoperirea SCR, situație care se menține și la data de 30.09.2022. Pentru restabilirea cerinței de capital de solvabilitate (SCR) este nevoie de fonduri în cuantum la 2,19 miliarde lei, iar pentru acoperirea MCR fonduri în cuantum de 1,75 miliarde lei. Decizia retragerii autorizației a fost luată în condițiile în care situația Euroins România nu face fiabilă aplicarea unei proceduri de rezoluție (informații detaliate AICI).

”Decizia Consiliului ASF se bazează  pe o amplă analiză a situației Euroins România. În acest sens, menționăm faptul că, începând cu anul 2020, Euroins a făcut obiectul unor acțiuni intense de control care au avut drept rezultat evidențierea situației reale a societății. Între februarie 2020 și ianuarie 2023, Autoritatea a aplicat Euroins 26 de sancțiuni, soldate cu amenzi totale de peste 16 milioane de lei, rezultate din 17 acțiuni de control. Toate sancțiunile aplicate de ASF societății Euroins România au fost confirmate, pe fond sau definitiv, de instanțele de judecată cărora societatea li s-a adresat în contestarea măsurilor”, s-a precizat într-un comunicat transmis de ASF.


Citește și:

ANALIZĂ | Dr. Nigel Gould-Davies: ”Invazia lui Putin a schimbat lumea. Militarizarea societății ruse este în curs de desfășurare”

Viceprimarul Sectorului 1, îndemn pentru Clotilde Armand: ”Scoateți proiectele din sertar și apucați-vă de treabă! Dacă nu acum, atunci când?”

EXCLUSIV | Clotilde Armand a absentat, din nou, de la ședința de Consiliu Local convocată chiar de ea. Daniel Ciungu, consilier local PNL: ”Intră pe Facebook în tot felul de teorii ale conspirației și se victimizează permanent”

Președintele PSD Sector 1, după ce Curtea de Apel dă câștig de cauză ANI în ”lupta” cu Clotilde Armand: ”Primarul și-a dat bani, în mod necuvenit, numindu-se manager de proiect”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Singurul oraș mare din România fără probleme de trafic. Cum e posibil
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri