Ministerul Economiei anunță când va începe extracția de gaze din zăcământul Neptun Deep. Surpriză, ce companie vrea să intre în proiect!

Ministerul Economiei anunță când va începe extracția de gaze din zăcământul Neptun Deep. Surpriză, ce companie vrea să intre în proiect!
Ministerul Economiei anunță când va începe extracția de gaze din zăcământul Neptun Deep. Surpriză, ce companie vrea să intre în proiect! / Sursa FOTO: https://upload.wikimedia.org
Publicat: 05/11/2020, 12:35

Ministerul Economiei anunță când va începe extracția de gaze din zăcământul Neptun Deep. Conform estimării secretarului de stat Dan Dragoș Drăgan, Guvernul îşi doreşte ca forarea să înceapă până în 2025.

Mai mult, în acest sens, Ministerul Economiei pregăteşte o propunere de modificare a Legii offshore.

Romgaz vrea să intre în proiectul de extracție a gazelor

Scopul acestei propuneri legislative va fi de a elimina o serie de obstacole care blochează investiţiile din Marea Neagră şi este necesară să facem acest lucru cât de curând (…) Ce se doreşte este să creăm un cadru pentru ca investitorii care exploatează gazul să aibă o continuitate a business-ului care să conducă la decizii pozitive”, a spus Drăgan.

Potrivit acestuia, Romgaz analizează oportunitatea de a intra în proiectul Neptun Deep alături de Petrom. „În acest moment Romgaz evaluează posibilitatea de a participa împreună cu Petrom, decizia finală urmând să se ia în cursul anului viitor. Dorinţa noastră este ca această exploatare să înceapă până în 2025 şi să avem în anii următori impactul pozitiv asupra pieţei de gaze din România”, a mai spus oficialul ministerial.

În acest moment, OMV Petrom şi ExxonMobil sunt parteneri egali în proiectul de explorare a zăcământului de mare adâncime Neptun din Marea Neagră, estimat la 42-84 de miliarde de metri cubi de gaze. Spre comparaţie, România produce în prezent circa 10-11 miliarde de metri cubi de gaze pe an. Pe de altă parte, reprezentanţii OMV Petrom au susţinut în mai multe rânduri că extracţia gazelor din perimetrul Neptun Deep va deveni incertă dacă nu va fi modificată Legea offshore.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase