Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a, reprogramată din cauza GREVEI profesorilor / Ce se întâmplă cu examenele naționale

Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a, reprogramată din cauza GREVEI profesorilor / Ce se întâmplă cu examenele naționale
Sursa FOTO - caracter ilustrativ: Facebook
Publicat: 23/05/2023, 11:35
Actualizat: 23/05/2023, 13:10

Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a a fost reprogramată din cauza grevei profesorilor. Ministerul Educației a trimis marți spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2022 – 2023.

Conform documentului, Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a va avea loc în zilele de 30 mai (Limbă și comunicare), respectiv 31 mai (Matematică și științe ale naturii).

Ce se întâmplă cu examenele naționale

Iulian Cristache (Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi) a anunţat că a discutat ministrul Educaţiei, Ligia Deca şi „vor veni nişte ordine de ministru prin care se vor decala nu examenele naţionale, ci și celelalte înscrieri, în clasa a V a, competenţele”.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi a spus că „evaluarea naţională pentru clasa a VI – a deja s-a decalat spre finalul lunii”.

„Importante sunt examenele naţionale şi acolo într-adevăr avem o mare problemă şi trebuie să ne asigurăm că nu vor fi pierderi din acest punct de vedere. Examenele naţionale nu se pune problema deocamdată să le decalăm, cel puţin în acest moment. Rămâne de văzut, dacă după o săptămână această grevă va continua, probabil că vom gândi şi în aceatsă cheie, a mai spus Cristache, citat de News.ro.

A doua zi de grevă în școlile din România

Greva generală din școli continuă marți, 23 mai. Premierul Nicolae Ciucă spune că se va întâlni cu reprezentanții elevilor și ai părinților, dar în privința solicitărilor venite din partea sindicaliștilor, „acestea sunt foarte, foarte greu de îndeplinit”. (Citește informații actualizate despre subiect aici…)

Nici marți elevii nu vor merge la școală, profesorii continuând, astfel, prima grevă din ultimii 18 ani. Acțiunea de protest a demarat luni, 22 mai, și, pentru că profesorii nu au obținut ce au cerut guvernanților, dascălii nu vor merge în fața claselor nici marți. (Mai multe informații aici…)

Premierul Nicolae Ciucă a spus, marți dimineața, că se va întâlni cu reprezentanții părinților și ai elevilor „pentru a rezolva problema”.

„Este foarte clar pentru noi toți că nu putem vedea profesorii în altă parte decât la catedră, iar pe copiii noștri – elevi sau studenți în bănci sau în amfiteatre. Nu cred că în momentul de față putem rezolva problemele blocând anul școlar. De aceea, mă angajez personal, (…) astăzi vom continua dialogul cu asociația părinților, a elevilor și, pe bază de dialog, vom rezolva problema. Fac apel la sindicate și la cadre didactice să înțeleagă măsurile pe care le-am luat”, a spus liderul de la Palatul Victoria.

Vă recomandăm să citiți și:

Victor Ponta: „În Educație este un DEZASTRU. Profesorii sunt îndreptățiți să facă grevă”

GREVA PROFESORILOR. Mesajul unei profesoare din Arad: „Am predat într-o sală de clasă goală pentru că am fost nedreptățită de mult prea multe ori”

 VIDEO | Ministrul Muncii, Marius Budăi, face apel la dialog față de profesori și spune că negocierile pentru noul guvern vor fi reluate după grevă

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O prezentatoare din România a început să plângă în direct, în această dimineață. Femeia primise...
FOTO. Imagini incendiare cu actrița care l-a refuzat pe fotbalist! Cum arată femeia
DJ Lalla s-a cazat în Mamaia la un prieten pe care îl cunoscuse pe TikTok...
Cum face amor, la menopauză, Naomi Watts: Când scapi de...
Andre Bîrleanu şi-ar fi bătut şi violat iubita de 22 de ani. Alte două foste...
Dusterul pe care românii nu l-au putut cumpăra se vinde pe AUTOVIT. Cât costă cea...
Un matematician celebru spune că lumea riscă să fie anihilată din cauza a cinci oameni
O anumită categorie de angajați va primi 1.500 de lei de la stat. Cine va...
Două mașini de Poliție sunt implicate într-un accident rutier. Una a ajuns în șanț
Biden, despre blocajul guvernamental care ar putea arunca America în haos: ,,mingea este la republicanii...
Job-ul din România plătit cu 5.000 de lei/lună, pentru care ai nevoie 'decât' de 8...
APARE pe cer VINERI, 29 septembrie! Cum să vezi CEA MAI MARE Lună din 2023
Informația dimineții despre Mihaela Rădulescu! Dani Oțil a șocat toată România
Exclusiv. Viorel Păunescu, imagini înduioșătoare. Omul de afaceri, greutăți la 88 de ani. Video
Ultimul mesaj al Laurei Roșca (DJ Lalla), înainte să fie găsită fără suflare pe o...
BANCUL ZILEI. Două tipe foarte frumoase discută în club: Dragă de când s-a cuplat cu...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse