Peste 3.400 de tineri, un număr-record, au susținut admiterea la UMF „Carol Davila” București. În ce condiții s-a desfășurat examenul

Peste 3.400 de tineri, un număr-record, au susținut admiterea la UMF „Carol Davila” București. În ce condiții s-a desfășurat examenul
Imagini din timpul examenului de la Romexpo / Sursa: Alexandra Pandrea
Publicat: 25/07/2021, 12:15
Actualizat: 25/07/2021, 12:19

Un număr record de candidați au susținut, duminică, examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, iar pentru a preveni răspândirea COVID-19, conducerea instituției a decis ca locul de examen pentru cei mai mulți dintre candidați să fie tot pavilioanele Romexpo din Capitală.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti a înregistrat anul acesta un nou record din perspectiva numărului de candidați înscriși la examenul de admitere care a avut loc duminică duminică dimineață. Astfel, pentru ocuparea celor 1.629 de locuri scoase la concurs (1.236 –finanțate de la bugetul de stat, 393 – cu taxă)  s-au înscris 3.427 de candidaţi, cu 101 mai mulți față de ediția din 2020.

Și pentru acest an, conducerea UMF „Carol Davila” a impus reguli stricte în ceea ce privește măsurile de prevenție împotriva răspândirii infecției cu noul coronavirus, fapt pentru care a decis păstrarea Centrului Expozițional Romexpo ca locație pentru desfășurarea examenului de admitere în facultățile de medicină și medicină dentară (Pavilioanele B1 și B2). Pentru susținerea concursului pentru Facultatea de farmacie și Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală, organizatorii le-au pus la dispoziție candidaților spațiile din cadrul facultății de farmacie, respectiv cele din Palatul Facultății de Medicină din București.

„Din fericire, situația epidemiologică a fost mult mai bună decât anul trecut, când aveam emoții mari în desfășurarea examenului. Nimeni nu a avut probleme de a intra la acest examen”, a declarat rectorul Prof. Dr. Viorel Jinga, Rector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, la conferința organizată cu ocazia examenului de admitere.

Concurență de 3,2 pe un loc la Medicină

Cea mai mare concurență pe loc este la Facultatea de Medicină, respectiv pentru cele 710 de locuri bugetate s-au înscris 2.337 candidaţi. Pentru Facultatea de Medicină Dentară au fost 595 de candidaţi/213 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie, 122 de candidaţi/121 de locuri, iar pentru FMAM (4 sau 3 ani de studiu), 345 de candidaţi/192 de locuri. Acestora li se adaugă alți 28 de candidați care vor concura pentru ocuparea locurilor speciale dedicate absolvenților de licee din mediul rural, al celor din centrele de plasament și rromilor.

Alte apropae 400 de locuri cu taxă (393) sunt puse la dispoziție de UMF „Carol Davila” pentru candidații ale căror medii de admitere nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat.

Anul trecut, primul an pandemic. la UMF „Carol Davila” au fost scoase la concurs   1.160 de locuri finanţate de la bugetul de stat și 292 locuri cu taxă pentru care au candidat 3.326 de absolvenți de liceu dintre care 2.246 la Medicină și 541 la Medicină Dentară. Examenul s-a derulat în condiții stricte sanitare la Romexpo.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult
Impresiile unui polonez ajuns în Mioveni: ”Nu am întâlnit niciodata aşa ceva în Polonia”. Ce...
Ce rușine! Am aflat câte clase are Nicolae Guță, de fapt. Ce note avea la...
FOTO. Otniela, de la `Bravo, ai stil`, în costum de baie! Apariție răvășitoare
Dieta care luptă cu COVID. Ce alimente să mănânci pentru a-ți ușura boala
Delia Matache aruncă bomba! Soțul artistei s-a iubit în secret cu „Zâna Surprizelor”? Dezvăluiri incendiare!
Cum a ratat Simona Halep 160.000.000 de euro! Dezvăluirea uluitoare făcută de Ion Țiriac
Cât mai costă azi un pachet de țigări Carpați. Doar norocoșii mai au acasă așa...
Cel mai vechi recrutor român face sondaj pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex...
Efectul Brexit: Benzinăriile din Marea Britanie au rămas fără carburanți. Urmează scene de Mad Max?
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Primul județ cu rată de infectare de peste 6 la mie: Va fi aplicată carantina...
Ce rușine! Am aflat câte clase are Nicolae Guță, de fapt. Ce note avea la...
COMOARA uitată de americani în AFGANISTAN. Este UNICĂ în lume și are o valoare incredibilă
BOMBĂ! Se schimbă pensiile! E lege acum! Românii aceștia rămân fără bani!
Porecla pe care Andreea Bănică i-a pus-o soțului ei. Cătălin Măruță a râs în hohote...
TENTATIVĂ de OMOR la NĂVODARI: O femeie ÎNJUNGHIATĂ a cerut AJUTOR vecinilor!
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea extrem de tristă a momentului în România: A MURIT într-un cumplit accident rutier
Vadim Tudor se întoarce! PARTIDUL care aruncă în aer clasa politică
I-a scăpat secretul? Ion Țiriac a spus totul despre Simona Halep, după nuntă. „Vai de...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Antreprenorul român care era pe punctul de a-şi vinde businessul cu preţul unei maşini. A...