VIDEO | Mihaela Bilic, la podcast-ul lui Marius Tucă: „Am dat mâncarea la o parte și am avut curajul sau curiozitatea să nu mai îmi satur simțurile cu mâncare și să le pun să caute alți stimuli”

Publicat: 23/09/2022, 19:11
Actualizat: 23/09/2022, 20:24

Invitată la podcastul „Viața mea e un roman”, moderat de Marius Tucă, Mihaela Bilic a vorbit despre criza vârstei de 40 de ani, atunci când s-a produs „o schimbare de percepție totală” pentru ea. Medicul nutriționist a afirmat că, până la acea vârstă, a „trăit cu rațiunea și cu ‘trebuie’” – verbul vieții sale – în timp ce „cuvântul ‘joacă’ n-a existat”.

„Criza de la 40 de ani a fost pentru mine o schimbare de percepție totală. Până la 40 de ani pot să recunosc că am trăit cu rațiunea și cu ‘trebuie’. ‘Trebuie’ a fost verbul vieții mele, l-am învățat de la părinți. Totul a fost cu greu, cu muncă, nimic nu se primește în viață pe gratis. Totul a fost cu ‘trebuie’, cuvântul ‘joacă’ n-a existat.

E greu să ne condamnăm părinții, pentru că ei fac ce cred ei mai bun pentru noi, însă, acum, privind retroactiv, îmi dau seama că dacă nu înveți să te joci de mic, apoi foarte greu s-o faci mai târziu. Și atunci, la 40 de ani, am avut efectiv o trezire din asta. Nu știu dacă a coincis cu vârsta, dar știu clar că atunci a fost, pe 10 mai 2010.

Am realizat că degeaba am făcut totul prin prisma rațiunii și am bifat, culmea, toate valorile acelea, pe care de când ești mic ți se spune că trebuie să le atingi, să le dobândești, pentru că sufletul meu era tare trist și gol și degeaba îmi spunea lumea din jur că am o viață perfectă, că am atât de multe realizări, că eu știam că ceva nu merge și nu e bine”, a afirmat Mihaela Bilic.

Potrivit Mihaelei Bilic, „controlul este ceva la care renunțăm foarte greu, mai ales după ce o viață întreagă am fost obișnuiți”, susținând că, pentru ea, trăirile sunt „dramatice, dar, în același timp, fabuloase”.

„Eu nu l-am întrebat cum e,  eu nici nu știam că-l am (n.r – sufletul). Deci eu am funcționat cu mintea, nici nu știam cuvântul ‘suflet’. A fost pentru mine o chestiune… de asta spun că a fost revelație. Controlul este ceva la care renunțăm foarte greu, mai ales după ce o viață întreagă am fost obișnuiți.

Îmi este foarte frică când las controlul. M-am supus multor experiențe care presupun pierderi de control și este teribil. Deci trăirile pentru mine sunt dramatice, dar, în același timp, sunt fabuloase.

Exact cum spuneam Steve Jobs – ‘stay hungry, stay foolish’ – am dat mâncarea la o parte și am avut curajul sau curiozitatea să nu mai îmi satur simțurile cu mâncare și să le pun să caute alți stimuli”, a precizat Mihaela Bilic.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), București, și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase