EXCLUSIV. Cele 6 zone „fierbinți” preferate de cei doi polițiști șpăgari. Motivele pentru care flagrantul nu putea avea loc decât într-o zonă de lux

EXCLUSIV. Cele 6 zone „fierbinți” preferate de cei doi polițiști șpăgari. Motivele pentru care flagrantul nu putea avea loc decât într-o zonă de lux
Cei doi polițiști de la Brigada Rutieră ridicați în flagrant de anchetatorii DGA
Publicat: 29/04/2023, 13:01
Actualizat: 29/04/2023, 13:38

Cei doi polițiști de la Brigada Rutieră ridicați în urma unui flagrant de anchetatorii DGA și arestați la domiciliu pentru aproape 40 de fapte de luare mită aveau un itinerar care cuprindea doar zone de lux ale Capitalei.

Gândul a aflat în exclusivitate „punctele fierbinți” în care cei doi ofițeri puteau fi văzuți așteptând „clientela” bogată.

Oamenii legii acționau pe străzi din Sectorul 1 al Capitalei, toate din cartiere locuite preponderent pe persoane înstărite.

Astfel, echipajul rutier format din cei doi polițiști a fost filat și urmărit constant pe perioada anchetei pe Calea Dorobanților, Calea Floreasca și Bulevardul Barbu Văcărescu, dar doar în zona mall-ului Promenada.

Într-o lună, au oprit și „taxat” 38 de șoferi ai unor mașini scumpe

Când nu prindea „clienți” în aceste zone, echipajul se muta în zonele Strada Piotr Ilici Ceaikovski, Bulevardul Mircea Eliade (scriitor/istoric – n.r.) sau Strada Locotenent aviator Radu Beller.

În aceste locații, în mai puțin de o lună, se arată în referatul cu propunerea de arestare preventivă a celor doi, polițiști au oprit și „taxat” 38 de șoferi, cei mai mulți dintre ei fiind conducători ai unor vehicule scumpe, încadrate la clasa „limuzină”.

Porsche Cayenne și Macan, Mercedes AMG și GLC, Land Rover Sport și Evoque, BMW 740X DRIVE și alte asemenea mașini de lux au fost oprite de cei doi ofițeri, „binevoitori” cu șoferii „indisciplinați” contra „atențiilor” lăsate în actele înmânate.

Au recunoscut totul în fața anchetatorilor

Magistratul care a analizat propunerea de arestare a celor este Monica Lavinia Cîrciumaru, iar după dezbaterile din ședință aceasta a decis respingerea propunerii DNA și luarea față de cei doi oficiali ai Poliției rutiere măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Lejeritatea măsurii preventive poate fi înțeleasă din partea judecătorului și prin prisma faptului că cei doi au recunoscut totul atât în fața anchetatorilor, cât și a instanței, astfel că ancheta nu ar putea fi îngreunată, spun, în exclusivitate pentru Gândul, o serie de avocați consultați pe această temă.

Cu toate acestea, explică aceștia, nu ar fi trebuit trecută cu vederea încadrarea faptei pentru care cei doi au fost deferiți judecătorului de drepturi, respectiv luare de mită în formă continuată și mai ales numărul mare de momente în care acești au luat mită, planul prestabilit și perseverența suspecților în a comite această faptă.

Arest la domiciliu pentru cei doi polițiști de la Rutieră prinși când luau mită

Cei doi polițiști de la Brigada Rutieră suspectați de procurorii DNA că au luat mită de la șoferi au fost reținuți, joi, în urma unui flagrant, dar au stat doar 24 de ore în Arestul Poliției Capitalei.

Procurorii au cerut, vineri, arestarea lor preventivă, însă judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București care a judecat cererea DNA a decis ca cei doi polițiști de la Rutieră să fie plasați în arest la domiciliu.

Procurorii ar avea probe că, în doar o lună, din 19 martie până în 22 aprilie 2023, agenții de poliție ar fi primit diverse sume de bani de la 23 de șoferi, pentru a nu-i amenda sau a nu le suspenda permisul de conducere, după ce ar fi încălcat regulile de circulație.

Ca mod de operare, de cele mai multe ori, banii erau dați de șoferi ascunși între documentele solicitate la control. La sfârșitul programului, acele sume de bani ar fi fost împărțite între cei doi polițiști de la Rutieră, potrivit DNA.

Având informații despre presupuse fapte de corupție, cei doi polițiști au fost prinși, joi 27 aprilie, în flagrant, după ce ar fi primit de la patru șoferi în total peste 2.000 de lei.

Vă recomandăm să citiți și:

EXCLUSIV | Polițiștii rutieri ridicați de DNA în București, turnați de colegi acuzați de corupție. Ancheta ar fi vizat mai multe persoane

Lucian BODE reacționează după ce doi polițiști au fost reținuți pentru luare de mită: „Sistemul imunitar al MAI funcționează”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Decizie pentru cei care au PERMIS CATEGORIA B. Klaus Iohannis a promulgat legea chiar acum
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...