EXCLUSIV | Polițiștii prinși în flagrant au recunoscut în fața judecătorilor că luau MITĂ: „Am zis că vom lua bani până când ne vor prinde”

EXCLUSIV | Polițiștii prinși în flagrant au recunoscut în fața judecătorilor că luau MITĂ: „Am zis că vom lua bani până când ne vor prinde”
Polițiștii prinși în flagrant au recunoscut că au luat mită
Publicat: 29/04/2023, 11:40
Actualizat: 29/04/2023, 13:11

Cei doi polițiști de la Brigada Rutieră din Capitală care opreau șoferi cu mașini scumpe au fost duși, vineri, la Tribunalul București, unde anchetatorii DGA și procurorii DNA au a cerut arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

La instanță, cei doi polițiști reținuți au discutat din boxa arestaților cu judecătorul care a analizat propunerea DNA și dosarul în care sunt cercetați pentru numeroase fapte de luare de mită.

Cei doi au avut ocazia să se exprime liber, atunci când judecătorul le-a dat ultimul cuvânt. Acesta a dorit să audă personal de la inculpații din fața sa detaliile planului prin care cei doi obțineau bani nemunciți de la șoferi înstăriți.

„Ne-am înțeles așa și am decis să facem așa cât va merge”

Dacă în numeroase cazuri inculpații nu recunosc nimic în fața autorităților, cei doi polițiști au recunoscut totul. Acești au admis că luau mită în formă continuată, au povestit unele situații, au spus că nu se mai temeau și au lăsat de înțeles că ar fi făcut asta mult timp dacă nu ar fi fost prinși.

„Da, am zis că vom lua bani până când ne vor prinde! Ne-am înțeles așa și am decis să facem așa cât va merge”, s-a exprimat liber unul dintre cei doi polițiști, în fața judecătorului de caz.

Deși la instanță au vorbit despre lipsa de temeri, aceștia conștientizau pe deplin faptele penale pe care le comiteau de fiecare dată când primeau bani de la șoferi. Ei realizau că ar putea fi prinși la un moment dat, fapt exprimat și în discuțiile cu anchetatorii după prinderea lor în timpul flagrantului din cartierul de lux Dorobanți.

Au recunoscut totul

Magistratul care a analizat propunerea de arestare a celor este Monica Lavinia Cîrciumaru, iar după dezbaterile din ședință aceasta a decis respingerea propunerii DNA și luarea față de cei doi oficiali ai poliției rutiere măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Lejeritatea măsurii preventive poate fi înțeleasă din partea judecătorului și prin prisma faptului că cei doi au recunoscut totul atât în fața anchetatorilor, cât și a instanței, astfel că ancheta nu ar putea fi îngreunată, spun, în exclusivitate pentru Gândul, o serie de avocați consultați pe această temă.

Cu toate acestea, explică ei, nu ar fi trebuit trecută cu vederea încadrarea faptei pentru care cei doi au fost deferiți judecătorului de drepturi și libertăți, respectiv luare de mită în formă continuată și mai ales numărul mare de momente în care acești au luat mită, planul prestabilit și perseverența acestora în a comite această faptă.

Arest la domiciliu pentru cei doi polițiști de la Rutieră prinși când luau mită

Cei doi polițiști de la Brigada Rutieră suspectați de procurorii DNA că au luat mită de la șoferi, fiind reținuți joi, în urma unui flagrant, au stat doar 24 de ore în Arestul Poliției Capitalei, vineri fiind lăsați în arest la domiciliu.

Procurorii au cerut arestarea lor preventivă, însă judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București care a judecat cererea DNA a decis ca cei doi polițiști de la Rutieră să fie plasați în arest la domiciliu.

Procurorii ar avea probe că, în doar o lună, din 19 martie până în 22 aprilie 2023, agenții de poliție ar fi primit diverse sume de bani de la 23 de șoferi, pentru a nu-i amenda sau a nu le suspenda permisul de conducere, după ce ar fi încălcat regulile de circulație.

Ca mod de operare, de cele mai multe ori, banii erau dați de șoferi ascunși între documentele solicitate la control. La sfârșitul programului, acele sume de bani ar fi fost împărțite între cei doi polițiști de la Rutieră, potrivit DNA.

Având informații despre presupuse fapte de corupție, cei doi polițiști au fost prinși, joi 27 aprilie, în flagrant, după ce ar fi primit de la patru șoferi în total peste 2.000 de lei.

Vă recomandăm să citiți și:

EXCLUSIV | Polițiștii rutieri ridicați de DNA în București, turnați de colegi acuzați de corupție. Ancheta ar fi vizat mai multe persoane

Lucian BODE reacționează după ce doi polițiști au fost reținuți pentru luare de mită: „Sistemul imunitar al MAI funcționează”

Procurorii DNA verifică birourile celor doi polițiști de la Rutieră, prinși în flagrant în București de către ofițerii DGA când luau mită

Cei doi polițiști de la Rutieră REȚINUȚI pentru luare de mită ar fi oprit nume grele în trafic. Printre acestea, Mircea Geoană sau Gigi Becali 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Lapte cu sodă caustică și peroxid de hidrogen. Producătorii mascau produsele stricate
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto