EXCLUSIV | UPDATE – Prima declarație a Gabrielei Szabo după ce a fost audiată ca martor, la DNA, în dosarul primarului de la Corbeanca

EXCLUSIV | UPDATE - Prima declarație a Gabrielei Szabo după ce a fost audiată ca martor, la DNA, în dosarul primarului de la Corbeanca
Publicat: 28/06/2023, 10:49
Actualizat: 28/06/2023, 12:19

Gabriela Szabó, fostă atletă română de talie mondială, este audiată la Direcția Națională Anticorupție (DNA) în dosarul în care apare numele lui Valeriu Anton, primarul din localitatea Corbeanca. 

Potrivit unor surse judiciare contactate de Gândul, Gabi Szabo este audiată în calitate de martor de procurorii anticorupție. Și soțul său este audiat, având aceeași calitate de martor.

”Gabriela Szabo este audiată, în calitate de martor, la Direcția Națională Anticorupție, în dosarul primarului de la Corbeanca, Valeriu Anton. Împreună cu ea este audiat, tot în calitate de martor, și soțul său – Zsolt Gyöngyössy”, au declarat sursele judiciare, în exclusivitate.

Potrivit informațiilor obținute de Gândul, dosarul vizeaza modul în care un proprietar de teren a vândut mai multe parcele de teren aflate în imediata apropiere a pădurii Corbeanca unui număr de 65 familii, susțin surse judiciare.

Aceste familii au achiziționat mai multe parcele din terenul retrocedat. Contactată de Gândul, Gabriela Szabo a declarat , într– adevăr, este unul dintre cumpărători.

”Am pus la dispoziția DNA actele de cumpărare a unei parcele de 1000 de metri”

Și celelalte 64 de familii au dost chemate la DNA pentru a fi audiate în acest caz care – din informațiile noastre – privește retrocedarea aceatui teren parcelat și ulterior vândut celor care locuiesc în zonă, au mai precizat sursele judiciare.

”Mai mulți proprietari din Corbeanca am achiziționat un pământ și, astăzi, suntem invitați la DNA. Sunt martor, am achiziționat terenul acum foarte mulți ani, nu-mi place să vorbesc despre așa ceva. Am pus la dispoziția DNA actele de cumpărare a unei parcele de 1000 de metri care se află chiar în spatele casei, actele sunt perfect legale, tranzacția am făcut-o prin mandatar și notar”, a menționat Gabriela Szabo, la ieșirea din sediul DNA, în exclusivitate pentru Gândul.

La rândul său, Zsolt Gyöngyössy – soțul Gabrielei Szabo – a declarat că respectivul teren a fost cumpărat ”de bună credință”.

”Am fost în calitatea de martor, atât. Am cumpărat terenul de bună – credință, ca un cetățean care crede în justiție și într-un notar public”, a precizat Zsolt Gyöngyössy .

Primarul din Corbeanca și nepotul său, cercetați într-un dosar de corupție

Primarul comunei ilfovene Corbeanca, Anton Valeriu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul nepotului primarului, Robert Ilie Mihăilă. Ambii sunt cercetați într-un dosar de corupție. Decizia a fost luată de judecătorii de la Curtea de Apel București. (mai multe detalii AICI)

Anton Valeriu a fost reținut de procurorii DNA sub acuzațiile de luare de mită, spălare a banilor și instigare la spălare a banilor. Tribunalul Capitalei a dispus atunci ca el să fie cercetat în libertate.

Decizia Tribunalului București a fost atacată cu apel de procurorii anticorupție, iar Curtea de Apel București le-a dat câștig de cauză.

Șantiere pe fonduri UE, dar cu beton de la firma nepotului

Edilul din Corbeanca s-a dovedit a fi, de-a lungul timpului, nu numai un personaj ”discret”, dar și un primar cu ”apetit” pentru șantiere. Cum orice construcție pornește de la un ingredient de bază, respectiv betonul, firma nepotului Robert Ilie Mihăilă – cercetat și el în același dosar al DNA – s-a aflat exact la locul potrivit.

Gândul a intrat în posesia altor informații spectaculoase care îl vizează pe primarul Valeriu Anton din Corbeanca, dar și pe nepotul acestuia, Robert Ilie Mihăilă. Cei doi ar fi pus la cale o ”schemă” prin care și-au asigurat un ”monopol al betonului” în localitatea din județul Ilfov, acuzația alăturându-se celei legate de retrocedările de terenuri – informații detaliate AICI – care l-ar fi îmbogățit pe primar.

Din ultima declarație de avere completată de Valeriu Anton rezultă că edilul este departe de a fi, la vedere, un om bogat. Deține șase terenuri – cinci terenuri intravilane în Corbeanca și unul extravilan în Buftea -, o casă de 284 de metri pătrați, dar a declarat și datorii de peste un milion de euro – detalii surprinzătoare AICI.

Aceeași declarație de avere – care a fost completată în luna iunie a anului 2022 – arată și că primarul din Corbeanca înregistrează venituri doar din funcția de edil (87.526 de lei), fiind și asociat, cu 50%, la firma SC DVS FRIGOS SRL. Dar firma în spatele căruia s-ar ascunde interese mult mai mari este cea deținută de nepotul lui Valeriu Anton – VALICOMPRODEXIM -, firmă unde soția primarului din Corbeanca este agent de vânzări (mai multe informații AICI).

Betonul produs de firma nepotului, pole-position în Corbeanca

Firma VALICOMPRODEXIM din Corbeanca – înființată în anul 1994, pe data de 7 martie, având, în anul 2021, un număr de 49 de angajați și o cifră de afaceri de 26.352.350 de lei – este deținută de Robert Ilie Mihăilă, nepotul primarului Anton, și are ca obiect de activitate producerea betonului.

Sursele Gândul au dezvăluit că VALICOMPRODEXIM s-a transformat în ”epicentrul” unei afaceri de proporții, concurența fiind eliminată, pas cu pas, iar monopolul asigurat.

Nimeni nu ar putea să mai construiască în Corbeanca decât cu beton cumpărat de la firma nepotului primarului, ar fi fost impuse, de către primarul Valeriu Anton, restricții de circulație peste tot, betonierele altor firme sunt oprite de Poliția Locală, iar șoferii amendați, au mai spus aceleași surse.

În astfel de condiții, alte firme care produc beton s-au retras din zonă, iar VALICOMPRODEXIM ar deține o mult dorită supremație. (CITEȘTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI…)

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto