EXCLUSIV | Percheziții DNA la casa primarului din Corbeanca și la 2 directori din primărie

EXCLUSIV | Percheziții DNA la casa primarului din Corbeanca și la 2 directori din primărie
Publicat: 04/05/2023, 16:58
Actualizat: 04/05/2023, 17:52

Anton Valeriu, primarul din Corbeanca, este vizat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) într-un dosar referitor atât la restituiri de terenuri, cât și la alte afaceri controversate.

Miercuri – 4 mai 2023 – au loc percheziții la Primăria Corbeanca, dar și la casa primarului Anton Valeriu. Potrivit surselor Gândul, alți doi directori din Primăria Corbeanca sunt, la rândul lor, vizați de aceste percheziții.

Aceleași surse judiciare au mai transmis că informațiile referitoare la presupusele fapte de corupție ar fi ajuns la procurorii DNA printr-un denunțător a cărui identitate este, deocamdată, necunoscută.

”Suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție”

Conform informațiilor făcute publice, până la această oră, de DNA este vorba despre ”suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție” care ar fi avut loc în perioada 2011 – 2017, perchezițiile desfășurându-se în șase locații de pe raza județului Ilfov, una dintre acestea fiind Primăria Corbeanca.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției – efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2011-2017.

În cursul zilei de 04 mai 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în șase locații, situate pe raza județului Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, au transmis reprezentanții DNA prin intermediul unui comunicat.

Terenurile deținute de primarul din Corbeanca

Informațiile inserate de primarul Valeriu Anton în ultima declarație de avere (15 iunie 2022) arată că acesta deține mai multe terenuri în județul Ilfov – localitățile Corbeanca și Buftea – și o ”casă de locuit” în localitatea Corbeanca, suprafața imobilului fiind de 284 metri pătrați, imobil dobândit în 1995 printr-un contract de vânzare-cumpărare.

În aceeași declarație de avere din anul 2022, primarul Valeriu Anton a notat că veniturile pe care le-a încasat în anul precedent au provenit din activitatea de primar – 87.526 RON.

Împrumuturi de sute de mii de euro

Primarul din Corbeanca deține și 50% din acțiuni/părți sociale la firma SC DVS FRIGOS SRL, unde este asociat, și are un credit la FIRST BANK (287.369 euro), contractat în anul 2008 și scadent în anul 2029.

Totodată, Valeriu Anton a fost și împrumutat de trei persoane – în anii 2008 și 2009 – cu 525.000 euro (scadent în 2023), 30.000 euro (scadent în 2023), 366.000 euro (scadent în 2024) și 185.000 euro (împrumut care a fost scadent în anul 2022).


Citește și:

EXCLUSIV | Ministerul Finanțelor confirmă HAOSUL de la ONJN: ”Încălcări grave ale normelor legale” / Expert în gambling: ”Sat fără câini, balamuc!”

EXCLUSIV | Av. Radu Dinulescu demontează încă o ”victorie” anunțată de Nicușor Dan: ”De ce insistă să lucreze în baza unui PUG nelegal?”

PNL Sector 1, despre ”primarul incompatibil” Clotilde Armand: ”Circul și goana după like-uri sunt singurele sale preocupări reale”

EXCLUSIV | Daniel Ciungu: ”CRIZELE primarului Clotilde Armand demonstrează, încă o dată, că nu înțelege pe ce lume trăiește și blochează tot”

Cutremur în USR după dezvăluirile GÂNDUL | Viceprimarul Tomescu demisionează după ce ”protejata” lui Vlad Voiculescu a fost numită director ASSMB

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se stabilește chiar mâine, 30 aprilie. Decizia care este obligatorie în România
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto