Primarul comunei ilfovene Corbeanca, Anton Valeriu și nepotul său, cercetat în același dosar, ARESTAȚI preventiv pentru 30 de zile 

Publicat: 23/05/2023, 14:25
Actualizat: 23/05/2023, 15:41

Primarul comunei ilfovene Corbeanca, Anton Valeriu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul nepotului primarului, Robert Ilie Mihăilă. Ambii sunt cercetați într-un dosar de corupție. Decizia a fost luată de judecătorii de la Curtea de Apel București.

Săptămâna trecută, Anton Valeriu a fost reținut de procurorii DNA sub acuzațiile de luare de mită, spălare a banilor și instigare la spălare a banilor. Tribunalul Capitalei a dispus atunci ca el să fie cercetat în libertate.

Decizia Tribunalului București a fost atacată cu apel de procurorii anticorupție, iar Curtea de Apel București le-a dat câștig de cauză. Astfel, Anton Valeriu va fi arestat preventiv pentru 30 de zile.

Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul nepotului primarului, Robert Ilie Mihăilă.

“În baza art. 204 Cpp admite contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii din data de 05.05.2023 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti în dosarul penal nr.14014/3/2023. Desfiinţează încheierea contestată şi, rejudecând, în baza art.204 alin.10 rap. la art.226 Cpp admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul de urmărire penal nr.14014/3/2023 cu privire la inculpaţii Anton Valeriu şi Mihăilă Robert Ilie. În baza art.223 alin. 2 Cpp dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Anton Valeriu şi Mihăilă Robert Ilie pe o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă camerei de consiliu azi, 23.05.2023”, se arată în hotărârea instanţei.

Primarul din Corbeanca, șantiere pe fonduri UE, dar cu beton de la firma nepotului

Edilul din Corbeanca s-a dovedit a fi, de-a lungul timpului, nu numai un personaj ”discret”, dar și un primar cu ”apetit” pentru șantiere. Cum orice construcție pornește de la un ingredient de bază, respectiv betonul, firma nepotului Robert Ilie Mihăilă – cercetat și el în același dosar al DNA – s-a aflat exact la locul potrivit.

Gândul a intrat în posesia altor informații spectaculoase care îl vizează pe primarul Valeriu Anton din Corbeanca, dar și pe nepotul acestuia, Robert Ilie Mihăilă. Cei doi ar fi pus la cale o ”schemă” prin care și-au asigurat un ”monopol al betonului” în localitatea din județul Ilfov, acuzația alăturându-se celei legate de retrocedările de terenuri – informații detaliate AICI – care l-ar fi îmbogățit pe primar.

Din ultima declarație de avere completată de Valeriu Anton rezultă că edilul este departe de a fi, la vedere, un om bogat. Deține șase terenuri – cinci terenuri intravilane în Corbeanca și unul extravilan în Buftea -, o casă de 284 de metri pătrați, dar a declarat și datorii de peste un milion de euro – detalii surprinzătoare AICI.

Aceeași declarație de avere – care a fost completată în luna iunie a anului 2022 – arată și că primarul din Corbeanca înregistrează venituri doar din funcția de edil (87.526 de lei), fiind și asociat, cu 50%, la firma SC DVS FRIGOS SRL. Dar firma în spatele căruia s-ar ascunde interese mult mai mari este cea deținută de nepotul lui Valeriu Anton – VALICOMPRODEXIM -, firmă unde soția primarului din Corbeanca este agent de vânzări (mai multe informații AICI).

Betonul produs de firma nepotului deține ”supremația” în Corbeanca

Firma VALICOMPRODEXIM din Corbeanca – înființată în anul 1994, pe data de 7 martie, având, în anul 2021, un număr de 49 de angajați și o cifră de afaceri de 26.352.350 de lei – este deținută de Robert Ilie Mihăilă, nepotul primarului Anton, și are ca obiect de activitate producerea betonului.

Sursele Gândul au dezvăluit că VALICOMPRODEXIM s-a transformat în ”epicentrul” unei afaceri de proporții, concurența fiind eliminată, pas cu pas, iar monopolul asigurat.

Nimeni nu ar putea să mai construiască în Corbeanca decât cu beton cumpărat de la firma nepotului primarului, ar fi fost impuse, de către primarul Valeriu Anton, restricții de circulație peste tot, betonierele altor firme sunt oprite de Poliția Locală, iar șoferii amendați, au mai spus aceleași surse.

În astfel de condiții, alte firme care produc beton s-au retras din zonă, iar VALICOMPRODEXIM ar deține o mult dorită supremație. (CITEȘTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI…)

Vă recomandăm să citiți și:

EXCLUSIV | ”Discretul” primar din Corbeanca, reținut de DNA, aroganță maximă: ”Umblă cu mașina cu girofar prin comună!”

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Podul prăbușit din Baltimore: 2 victime, recuperate din apă