EXCLUSIV | Un deținut care a omorât un polițist local, transferat de urgență după ce s-a iubit cu cel puțin o asistentă medicală. Era închis la Arad

EXCLUSIV | Un deținut care a omorât un polițist local, transferat de urgență după ce s-a iubit cu cel puțin o asistentă medicală. Era închis la Arad
Un deținut închis pentru omor a sedus o asistentă medicală de la Penitenciarul Arad
Publicat: 18/01/2024, 07:00
Actualizat: 18/01/2024, 07:54

Un deținut condamnat la 13 ani de închisoare pentru omor, după ce, în 2016, a ucis un polițist local, a fost mutat de urgență la altă închisoare, când s-a dovedit că întreținea relații sexuale cu cel puțin o asistentă medicală de la Penitenciarul Arad. Bărbatul a fost trimis la aproape 400 de kilometri depărtare însă una dintre femei nu a rezistat și l-a vizitat în noua locație.

Primul scandal sexual de răsunet apărut în sânul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) a izbucnit în cursul anului 2019, când unul dintre membrii marcanți ai grupării Sportivilor din București s-a însurat, în pușcărie, cu psihologa care îl avea în grijă. Pentru a se putea mărita cu temutul Bogdan Dumitrache, zis Crocodilu, femeia a renunțat la slujbă și la locuința de serviciu pe care o avea în București.

Recent, un alt scandal de natură sexuală zguduie sistemul penitenciar. Surse din cadrul ANP au dezvăluit, pentru Gândul, că un deținut încarcerat la Penitenciarul Arad ar fi întreținut relații sexuale cu cel puțin una dintre angajatele unității.

Cum a început idila

Sursele citate au precizat că Ionel Burducea era încarcerat, în regim de maximă siguranță, la Penitenciarul Arad, unde executa o pedeapsă de 13 ani pentru omor. Bărbatul a fost condamnat după ce, în 2016, la începutul lui februarie, a omorât în bătaie un polițist local.

Incidentul a avut loc în fața unui bar din Drobeta-Turnu Severin, unde polițistul local fusese trimis, împreună cu mai mulți colegi, să aplaneze un scandal izbucnit între mai mulți tineri.

În acest context, Burducea l-a lovit cu pumnul pe Constantin Barbu, în vârstă de 57 de ani, care a căzut și s-a lovit cu capul de asfalt. Autorul a fost arestat și condamnat, în cele din urmă, la 13 ani de detenție pentru omor.

Cu toate că este din Severin, acesta a fost încarcerat tocmai la Arad, unde, după mai mulți ani de detenție, a fost repartizat să muncească la cabinetul medical.

În cursul anului 2022, acesta ar fi început o relație amoroasă cu una dintre asistentele medicale. Idila a ajuns însă și la urechile unora dintre factorii de decizie ai închisorii, care, fără să declanșeze o anchetă internă, ar fi întrebat-o pe femeie dacă zvonurile sunt adevărate.

Asistenta medicală și-a asumat relația cu deținutul

Sursele Gândul au afirmat că asistenta ar fi recunoscut relația cu dezinvoltură și, pentru a evita scandalul public pe care l-ar fi putut declanșa o eventuală cercetare disciplinară, a fost de acord să demisioneze imediat, în liniște.

În plus, spun sursele citate, ar fi planat suspiciuni asupra altor două asistente că ar fi avut relații neprincipiale cu deținutul condamnat pentru omor. Mai mult, la una dintre ele s-ar fi găsit și un telefon mobil, despre care se presupune că i-ar fi fost destinat lui Burducea însă acest lucru a rămas nedovedit.

În contextul celor întâmplate, deținutul a fost transferat la Penitenciarul Craiova. Cu toate că de la Arad la Craiova sunt aproape 400 de kilometri, asistenta care îi devenise iubită l-a vizitat și în noua locație însă nu ar fi putut să obțină întâlnire la camera intimă, în condițiile în care bărbatul ar fi deja căsătorit.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | Luptător de la Penitenciarul Craiova, bătut cu bestialitate, într-un club, de fiul unui milionar, un polițist și mai mulți foști deținuți

EXCLUSIV | Șefii de penitenciar demiși după ce l-au lăsat liber pe odiosul criminal în serie Ion Turnagiu au revenit, în secret, pe vechile funcții

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji