Aeroporturile din Europa se aglomerează din nou de sărbători. Recomandările autorităților și promoțiile companiilor pentru 2023

Aeroporturile din Europa se aglomerează din nou de sărbători. Recomandările autorităților și promoțiile companiilor pentru 2023
Sursa: Vola.ro
Publicat: 27/12/2022, 16:16

Pandemia de COVID-19 a bulversat industria aeronautică și a generat haos în operarea zborurilor, astfel că, în ultimii trei ani, pasagerii companiilor aeriene  se confruntă cu locuri mai puține, prețuri mai mari, imprevizibilitate, unii, chiar cu pierderea bagajelor. În perioada sărbătorilor, aerogările se aglomerează, iar autoritățile recomandă minimum trei ore pentru formalitățile de la aeroport. Conform reprezentanților agențiilor de turism, 2023 aduce primele semne de revenire a industriei la dinamica post-pandemie în ceea ce privește prețul biletelor de avion. Mai concret, s-a dat startul promoțiilor la vacanțele pentru anul 2023, astfel că românii pot să-și achiziționeze biletele de avion începând de la 20 de euro.

Sărbătorile aduc cu ele și aglomerație și timp crescut de așteptare în toate aeroporturile Europei, astfel că autoritățile aeroportuare recomandă pasagerilor să sosească aici cu cel puțin trei ore înainte de ora programată de decolare pentru finalizarea formalităților de check in, control de securitate și control de documente.

Din cauza pandemiei de COVID-19 companiile aeriene s-au confruntat cu lipsa personalului, cu un număr de zboruri sau locuri pe zbor cu mult reduse față de perioada anterioară, aeroporturile nu aveau suficient personal pentru a asigura serviciile la sol, iar călătorii și-au schimbat stilul de a călători. În acest context, sistemul de prețuri și promoții nu a mai fost o prioritate și nici nu s-au respectat vechile perioade de rezervare și promoții.

Promoții de la 20 de euro / zbor

Potrivit specialiștilor Vola.ro, una dintre cele mai cunoscute agenții de turism online din România, vestea bună este că, începând cu anul 2023, promoțiile la biletele de avion vor aduce prețuri similare cu cele dinainte de pandemie și că vom vedea din nou bilete de avion sub 50 euro pentru cele mai iubite destinații europene.

Primele promoții sunt deja active, astfel că românii pot găsi chiar și acum bilete de avion pentru anul 2023 începând de la 20 de euro / zbor.

„În următoarele săptămâni companiile aeriene vor lansa din ce în ce mai multe promoții pentru biletele de avion din anul 2023, culminând cu luna ianuarie. În mod tradițional, luna ianuarie este luna cu cele mai mici prețuri la biletele de avion, luna reducerilor la marile companii aeriene și luna în care călătorii dornici de prețuri mai mici își fac primele planuri de călătorie”, spun consultanții în turism.

Cele mai accesibile destinații

Turiștii nu mai sunt nevoiți să vâneze prețurile cele mai mici în funcție de destinație sau programul de zbor al liniilor aeriene, deoarece pot achiziționa bilete de avion mai ieftine pentru majoritatea destinațiilor din Europa. Cele mai ieftine tarife sunt pentru rutele clasice, cum sunt București – Milano, București – Viena sau București – Madrid, unde românii aleg să-și facă un scurt city-break, o vacanță la ski sau să-și viziteze familia.

Cel mai mic preț pe care românii îl pot plăti pentru o călătorie cu avionul este de 20 euro / bilet pentru zboruri la Milano, Londra sau Viena.

În topul celor mai ieftine bilete de avion se regăsește și Veneția, de la 26 euro. Pentru Roma, Bruxelles și Veneția prețurile încep de la 30 euro / zbor.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Mesajul emoționant pe care l-a ales Narcisa pentru coroana lui Mădălin. Tânăra i-a vizitat mormântul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Anunțul dimineții despre BANII DE PENSIE: Tot timpul se întâmplă problema asta
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum a reușit Jo să treacă peste despresie, după despărțirea de Juno: ”Unele au trecut,...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ar putea ficatul să dețină cheia unor tratamente mai bune pentru cancer?