ANUNȚ. Ministrul Muncii și Protecției Sociale, despre șomajul tehnic și sprijinul pentru angajați: Vom acoperi o parte din salariu pentru cei care se reîntorc la muncă, probabil 41%

Redactor:
Gandul
ANUNȚ. Ministrul Muncii și Protecției Sociale, despre șomajul tehnic și sprijinul pentru angajați: Vom acoperi o parte din salariu pentru cei care se reîntorc la muncă, probabil 41%
ANUNȚ. Ministrul Muncii și Protecției Sociale, despre șocamjul tehnic și sprijinul pentru angajați: Vom acoperi o parte din salariu pentru cei care se reîntorc la muncă, probabil 41% / Sursă FOTO: Violeta Alexandru - Facebook

Ministrul Muncii și Protecției Sociale Violeta Alexandru a anunțat în cursul zilei de vineri, 22 mai, că au fost făcute plăți către ANOFM în valoare de 2 miliarde de lei pentru un milion de angajaţi aflați în şomaj tehnic.

De asemenea, aceasta a precizat că în total s-au făcut plăți în valoare de 2,4 miliarde de lei pentru angajaţi şi profesionişti.

„Fac apel la toţi angajatorii să îşi plătească angajaţii. Au obligaţia să plătească şomajul tehnic la trei zile de la primirea banilor pentru şomaj tehnic. (…) Unul din obiectivele Inspecţiei Muncii este să verifice abuzurile. Şomaj tehnic înseamnă că angajatul stă acasă şi nu că este chemat la serviciu”, a anunțat Violeta Alexandru.

Anunț făcut de ministrul Muncii despre sprijinul pentru angajatori

„Vom acoperi o parte din salariu pentru cei care se reîntorc la muncă. Cel mai probabil acest procent va fi de 41% din salariu, după întoarcerea angajaţilor la muncă. (…) Se va acorda un sprijin şi celor care angajează persoane ale căror contracte au fost întrerupte în această perioadă. Sunt 300.000 de oameni apţi de muncă ale căror contracte au fost întrerupte. Încurajăm anagajatorii să dea o şansă acestor oameni în continuare”, a precizat Violeta Alexandru.

De asemenea, aceasta a anunțat că are în vedere și schimbarea legislației.

„Am în vedere schimbarea legislaţiei din România cu privire la agenţiile de plasare a forţei de muncă. 51% dintre români pleacă la muncă prin intermediul acestora”, a declarat ministrul Muncii.

EXCLUSIV. Statul a făcut plăți de peste 400 de milioane de lei pentru angajații în șomaj tehnic și liber-profesioniștii afectați de COVID-19

La sfârșitul lunii aprilie, agențiile teritoriale ale ANOFM și ANPIS au virat suma totală de 402.057.979 de lei angajaților aflați în șomaj tehnic și categoriilor profesionale care pot beneficia de indemnizație de sprijin COVID-19, au transmis reprezentanții Ministerului Muncii și Protecției Sociale, la solicitarea GÂNDUL.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS), la nivelul agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială a municipiului București s-au înregistrat 78.510 solicitări de acordare a indemnizaţiei de sprijin COVID -19, din care au fost validate 54.591 de cereri, se arată în răspunsul oficial.

Inchide