ANUNȚ. Pas înainte pentru Autostrada de Centură București. Cine sunt turcii care vor construi lotul de 17 km și la ce costuri

Redactor:
Razvan Ilie
ANUNȚ. Pas înainte pentru Autostrada de Centură București. Cine sunt turcii care vor construi lotul de 17 km și la ce costuri
FOTO - Arhivă: Facebook.om / CNAIR

Compania de Drumuri a anunțat, luni, că a desemnat un ofertant câștigător pentru lictația de construire a unui lot de 17,5 km din secțiunea de nord a Autostrăzii de Centură a Capitalei. Este vorba de compania turcă Nurol, iar prețul care va fi plătiti de CNAIR este de 746,7 milioane lei fără TVA. 

Anunțul făcut luni de CNAIR despre Autostrada de Centura vine în contextul în care și primele două loturi din A0 Sud au fost câștigate de către un constructor din Turcia, respectiv Alsim Alarko.

Din portofoliul celor de la Nurol Inșaat fac parte autostrăzi din Turcia și Maroc, dar și tunelul de metrou pe sub Bosfor din Istanbul.

Potrivit unui comunicat al CNAIR, au fost transmise luni adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului având ca obiect „Proiectare și Executie Autostrada de Centură București, km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord, km 0+000 – km 52+770, Lot 1: km 2+500 – km 20+000” către toți ofertanții.

Autostrada de Centură face mici pași înainte

Ofertantul desemnat câștigător este NUROL INSAAT VE TICARET A.S., cu preţul de 746.763.568,57 Lei fără TVA și un punctaj total de 100 puncte, din care 50 de puncte pentru componența financiară și 50 de puncte pentru componenta tehnică. Detalii despre compania turcă aici.

Durata contractului este de 34 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 22 de luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a acestora este de 10 ani, se spune în comunicatul CNAIR.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Autostrăzii de Centură București, km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord, km 0+000-km 52+770, Lot 1: km 2+500 – km 20+000, pentru 17,50 km.

11 oferte pentru proiectarea și execuția Lotului 1

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea tuturor contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

La licitația Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere s-au înscris 11 companii sau asociații de firme, printre care și China Railway 14th Bureau Group, Aktor SA, Asocierea Construcţii Erbaşu SA – Vahostav SK as -Danube Total Grup SRL – Concelex SRL, asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Retter Project Management SRL sau Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL.

Tânăra cunoscută a murit misterios! A fost găsită într-o prăpastie după ce a dat un...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Fabulos! Gigi Becali a dat tunul și a câștigat 15 milioane de euro peste noapte!...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câinele lui Dorian Popa câștigă 200.000€ pe an: „Prețurile sunt fără TVA. Vreau să fac...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Am prins-o înfulecând prăjituri după ce a slăbit 40 de kg. Ce vedetă din România...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
NOI RESTRICŢII la graniţa României: Anunţ BOMBĂ de ultimă oră
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide