Ce a decis coaliția de guvernare în privința sporurilor pentru bugetari

Ce a decis coaliția de guvernare în privința sporurilor pentru bugetari
Ce a decis coaliția de guvernare în privința sporurilor pentru bugetari / Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 15/02/2021, 18:53

Sporurile bugetarilor nu vor fi eliminate prin Ordonanță de Urgență, înainte de adoptarea legii bugetului, potrivit decizie pe care au luat-o liderii coaliției de guvernare.

Coaliția de guvernare a luat această decizie pentru a nu afecta bugetul pe anul 2021, care, dacă ar fi inclus eliminarea sporurilor, ar fi putut fi atacat la Curtea Constituțională. Însă premierul Florin Cîțu își dorește eliminarea cât mai repede a sporurilor.

„Momentan nu o să vină nimic dinspre guvern legat de sporuri. Pe legea bugetului nu se modifică nimic la sporuri. Rămâne să se facă pe legea salarizării. (…) Vom decide și va fi o dezbatere în Parlament care dintre sporuri trebuie eliminate”, a declarat Dan Barna, după ședința coaliției.

Surse guvernamentale citate de Digi24 susțin faptul că premierul Florin Cîțu insistă pentru reducerea indemnizației de hrană pentru bugetari, cât și pentru tăierea mai multor sporuri pe care le consideră nejustificate.

Florin Cîțu: „Foarte mulți lideri politici se dau la o parte”

„Știu că în acest moment, foarte mulți lideri politici se dau la o parte, pentru că a face reformă e complicat, e nevoie de asumare și nu vrea nimeni să își asume acest lucru. Îmi asum eu, cu toate riscurile politice, char dacă știu că și în PNL, unde eu activez ca vicepreședinte, va urma un Congres. Îmi asum acest risc și mai departe, indiferent de costul pe care s-ar putea să îl plătesc în acel Congres, pentru orice funcție aș candida”, a declarat sâmbătă premierul Florin Cîțu.

De asemenea, și liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că veniturile bugetarilor nu for fi mai mici în 2021.

„În 2021, aceste sporuri rămân în interiorul salariului. Vom face în 2021 o analiză a tuturor sporurilor şi o modificare a legii salarizării urmează să fie făcută”, a declarat Kelemen Hunor.