Cum arată declarația de avere a lui Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii. FOTO

Redactor:
Gândul
Cum arată declarația de avere a lui Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii. FOTO

Președintele SUA, Donald Trump, este probabil cel mai bogat șef de stat din lume, cel puțin după datele prezentate public de liderii planetei. Declarația de avere a lui Trump conține informații și cifre spectaculoase.

Declarația de avere a lui Donald Trump a fost publicată pentru prima dată în 2017 și conține nu mai puțin de 98 de pagini.

Potrivit documentului, care acoperă doar perioada ianuarie 2016 – 15 aprilie 2017, Trump a obţinut într-un singur an venituri de aproximativ 600–650 de milioane de dolari.

Numai terenurile de golf i-au adus lui Donald Trump venituri de 288 de milioane de dolari într-un singur an.

După ce a devenit președintele Americii, Donald Trump a anunţat că şi-a vândut toate acţiunile (încă din iunie 2016), pentru a evita conflicte de interese, iar declarația de avere pare să confirme acest lucru.

Declarația de avere a lui Donald Trump, diferită de cea de la Fisc

Fostul avocat al președintelui american, Michael Cohen, a prezentat unei comisii din Senatul SUA, în 2019, un document și mai interesant – pe o singură pagină – cu averea netă a lui Trump din 2013.

Conform CNBC, totalul proprietăților deținute la acel moment, inclusiv propriul brand, era estimat la 9,16 miliarde dolari, în timp ce datoriile și creditele se ridicau la 504 milioane dolari. În aceste condiții, averea netă a lui Trump era estimată la 8,6 miliarde dolari.

Proprietățile comerciale din New York City, deținute 100% de Donald Trump, valorau 1,3 miliarde dolari, proprietățile rezidențiale din același oraș 351,5 milioane dolari, iar facilitățile imobiliare de tip club 1,5 miliarde dolari.

În cazul proprietăților pe care Donald Trump nu le deținea singur, partea care îi revenea președintelui SUA depășește 823 de milioane dolari.

Donald Trump a trecut în document și o evaluare a valorii brandului Trump, care i-a intrigat pe economiști. Este vorba de 4 miliarde dolari!

Donald Trump Declaratie de avere

Declaraţia de avere arată investiţiile, activele, venitul şi conturile de pensii ale preşedintelui, dar este diferită de declaraţia de impozit, depusă la Fisc, pe care Trump a refuzat inițial să o publice.

Cum a „sărăcit” Donald Trump după ce a ajuns președintele SUA

După instalarea la Casa Albă, primul președinte miliardar din istoria SUA ar fi sărăcit cu aproape 1,5 miliarde de dolari în numai doi ani.

Conform estimărilor Forbes, începând din 2015, averea lui a scăzut de la 4,5 miliarde de dolari la 3,1 miliarde, astfel că, în topul Forbes din 2018, președintele SUA a coborăt 138 de poziții.

Preşedintele american Donald Trump a afirmat în 2019 că preşedinţia l-a costat între două şi cinci miliarde de euro, bani pe care i-ar fi câştigat dacă ar fi continuat să îşi conducă afacerile în loc să intre în politică.

Indiferent dacă am pierdut două miliarde de dolari, cinci miliarde de dolari sau mai puţin, nu contează. Nu-mi pasă. Fac asta pentru ţară. O fac pentru oameni”, a spus Donald Trump.

×

Urmăriți Gândul LIVE Fie în capitală, fie la mare, lumea petrece fără nicio reținere. Nimeni nu mai ține cont de distanțare și de purtarea măștii, iar poliția trece prin mijlocul mulțimii fără să schițeze niciun gest! https://bit.ly/2Ay1nSZ Alice Grasu, manager al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Luni, 6 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide