Fiscul își face planul pentru un super-sediu: 7 etaje și 15.000 de metri pătrați pentru aparatul central al ANAF

Fiscul își face planul pentru un super-sediu: 7 etaje și 15.000 de metri pătrați pentru aparatul central al ANAF
Publicat: 28/09/2015, 18:56
În noul sediu vor fi mutați angajații de la diferite structuri ale ANAF care în prezent lucrează în 10 sedii dispersate în București. Imobilul, cu șapte etaje, va fi dotat cu spații de birouri, săli de întâlniri, cantină, spații tehnice, parcare acoperită și un punct de spălătorie auto.
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat proiectul de construcție a Centrului de Date și a sediului aparatului central al ANAF, prin publicarea în SEAP a anunțului pentru contractarea prin licitație deschisã a serviciilor de proiectare.
Valoarea estimatã a contractului este de 1,58 milioane de lei, echivalentul a circa 354.000 de euro.

„În cadrul proiectului de modernizare a ANAF, va fi construit unul dintre cele mai moderne centre de date din țarã”, se arată într-un comunicat al ANAF.

„Caracteristicile principale ale construcției:Tipul clãdirii: centru de date și construcție de birouri;Regimul de înãlțime: 2S+P+7E;Amprenta suprafeței construite a imobilului (suprafațã parter): ~ 1500mp;Aria construitã desfãșuratã a imobilului: ~ 15.000mp;Funcțiuni principale: Centru de date și spații birouri;Funcțiuni secundare: Sãli de echipamente, Sãli de întâlniri, Cantinã și Zonã de preparare;Funcțiuni conexe: Circulații, Grupuri sanitare, Oficii, Spații tehnice, Parcare acoperitã cu punct spălatorie auto”, se arată în anunțul ANAF.

Potrivit sursei citate, „pentru finalizarea proiectului de modernizare a ANAF – RAMP – Banca Mondialã – s-a constatat nevoia unui nou și modern Centru de Date Primar – aliniat la tehnologiile actuale -, care sã asigure disponibilitatea neîntreruptã a serviciilor IT&C și care sã respecte standardele și normativele privitoare la amenajarea unui data center, ca un sistem unitar (Telecommunications Infrastructure Standard For Data Centers TIA-942), precum și a unor spații de birouri pentru direcțiile (generale) din ANAF coordonatoare ale activitãții de administrare a veniturilor statului în așa fel încât sã permitã comasarea în același sediu a diferitelor structuri ale agenției care lucreazã în 10 sedii dispersate pe raza Municipiului București”.

„Cele douã nevoi pot fi în mod optim soluționate prin edificarea unei clãdiri sau a unor clãdiri aflate în aceeasi incintã și care sã aibã atât functionalitãți de birouri cât și functionalitãți tehnice pentru activitãțile aferente Centrului de Date Primar. Totodatã, asigurarea unui sediu comun pentru structurile de coordonare și de reglementare precum și pentru structura de tehnologia informației care le deservește ar facilita comunicarea și ar crește în mod deosebit eficienta activitãții”, potrivit unui comunicat al ANAF.

Comunicatul arată că în cazul nerealizãrii noului centru de date va fi afectat întreg programul de dezvoltare a sistemului informatic al agenției, cu consecințe negative în domeniul serviciilor pentru contribuabili, al activitãții Trezoreriei Statului și al activitãții de colectare a veniturilor bugetului general consolidat.

Totodatã, ANAF precizează că lipsa unui nou centru de date ar împiedica realizarea Proiectului de Modernizare a Administratiei Fiscale (RAMP – Banca Mondialã) din cauzã cã noile echipamente ce vor fi achizitionate prin proiectele amintite mai sus ar trebui livrate și puse în funcțiune, etapizat, în urmãtorii doi, pânã la trei ani.

ŞOC! Frumoasa campioană a ţării, desfigurată. Iubitul a strangulat-o şi a dat-o cu capul de...
S-a adeverit! Prima suspiciune de Omicron în România...
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
Istoria necenzurată a cântecului care a înmuiat inima dictatorului Nicolae Ceauşescu. „Treceţi, batalioane române, Carpaţii”,...
Misterul simbolului pe care tot mai mulţi români îl au pe maşini
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Ţara care suspendă vaccinarea cu serul Johnson & Johnson, în urma decesului unei tinere
S-a adeverit! Prima suspiciune de Omicron în România...
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
PUHOI de LUME la Târgul de CRĂCIUN din Constanța!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Mesaje de Ziua Naţională a României: Citate pentru 1 Decembrie 2021. La mulţi ani, români!
CERTIFICATUL VERDE se schimbă din temelii! Alexandru Rafila a făcut ANUNȚUL SERII
Vești bune pentru sute de mii de pensionari! Vor încasa bani în doar câteva săptămâni....
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...