GENERAȚIA MILLENNIALS. De ce sunt tinerii de azi mai narcisiști și iresponsabili

GENERAȚIA MILLENNIALS. De ce sunt tinerii de azi mai narcisiști și iresponsabili
Publicat: 20/08/2016, 09:49

„Doza mare de narcisism a tinerilor poate indica tendințele mai accentuate de a-și supraestima propriile abilități, cunoștințe sau competențe, de a reuși să se prezinte foarte bine în interacțiuni scurte, însă putând întâmpina dificultăți la nivel comportamental ulterior”, a spus Marius Barbu, business development manager în cadrul Hart Consulting. De asemenea, pe lângă narcisism și dorința de a avea puțină responsabilitate, generația digitală se plictisește destul de repede de un loc de muncă, mai ales în situațiile în care nu are parte de o varietate de oportunități, prin urmare acesta este motivul pentru care tinerii nu stau foarte mult pe o poziție de entry-level.

„Având o nevoie mai mare de varietate și plictisindu-se ușor dacă nu au mereu stimulare, varietate, oameni noi în jur, oportunități noi – care nu lipsesc din piața forței de muncă actuală – este explicabil de ce cei mai mulți membri ai acestei generații pleacă mai repede din posturile de entry-level, care presupun exact acele atribute comportamentale care sunt mai reduse la aceștia”, a explicat Marius Barbu.

Studiul mai arată că tinerii din generația Millennials nu sunt foarte dornici să își asume responsabilități nici pentru ei și nici pentru alții. Mai degrabă ei urmăresc să se implice în mai multe proiecte profesionale care să le ofere ocazia de a se simți bine, de a trăi experiențe interesante și de a avea timp pentru hobby-uri personale și relaxare. Tendința de a sări eta­pele carierei este încă un aspect care îi reprezintă și este legată de nerăbdarea ti­ne­rilor, ei încearcă să acu­muleze competențe cât mai repede pentru a putea fi avansați.

„Tinerii nu sunt cei mai răbdători și vor să fie avan­sați rapid. Contextul pieței muncii este atât de volatil, incert, complex și ambiguu, încât cine nu e pregătit să sară pentru a accede pe o po­ziție superioară poate pierde trenul. Tinerii din generația Millennials au înțeles contextul nesigur și încearcă într-o perioadă scurtă de timp să acumuleze compe­tențe soft și tehnice, atât pentru jobul pe care îl ocupă, cât și pentru jobul pe care îl vizează”, a mai spus Marius Barbu.

În ceea ce privește perioada în care rămân la un loc de muncă, aceasta este clasificată de două tendințe: cei care ră­mân în aceeași companie în medie circa patru ani – ma­joritatea nefiind la primul loc de muncă – și cei care sunt la primul loc de muncă și nu stau mai mult de doi ani într-o organizație. „Fiind curioși și nerăbdători, tinerii caută tot timpul provocări noi și posibiliatea de dezvoltare continuă, motiv pentru care se plictisesc și dacă nu sunt promovați sau nu li se dau instrumente de dezvoltare, ei pleacă”, a mai spus Marius Barbu.

Frecvența schimbării jobului care este des întâlnită în rândul tinerei generații nu este văzută bine de către angajatori, având în vedere că aceasta creează fluctuația de personal, dar implică și costuri pe care companiile le in­vestesc în recrutare, motivare sau inducție a angajatului nou-venit.

Citește în continuare pe Ziarul Financiar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun