ZOOTEHNIE. DCH International: Rezultatele financiare din 2020 sunt slabe, dar acceptabile. Profitul a scăzut considerabil, este cel mai slab de la intrarea pe piața locală

 ZOOTEHNIE. DCH International: Rezultatele financiare din 2020 sunt slabe, dar acceptabile. Profitul a scăzut considerabil, este cel mai slab de la intrarea pe piața locală
Publicat: 27/05/2021, 13:32

Profitul DCH International, compania-mamă a Premium Porc Group, unul dintre cei mai mari producători de carne de porc din România, a scăzut considerabil, în 2020, în contextul focarelor de pestă porcină africană. Acesta este și cel mai slab rezultat al companiei de la intrarea pe piața locală în urmă cu peste 15 ani, potrivit unui comunicat al companiei.

Anul 2020 s-a încheiat cu un profit redus  semnificativ, în valoare de aproximativ 0,2 milioane euro înainte de aplicarea ajustărilor negative de valoare pentru stocul de animale, arată reprezeentanții companiei.

Ajustările negative de valoare pentru stocul de animale au fost în cuantum de 10,7 milioane euro, ceea ce a dus la înregistrarea unei pierderi importante pentru anul  2020, potrivit raportului financiar pentru anul 2020 al DCH International, prezentat în cadrul Adunării Generale a Acționarilor care a avut loc în data de 25 mai 2021.

„Pesta porcină africană reprezintă cea mai mare provocare în acest moment, nu doar pentru noi, ci și pentru întreaga industrie a cărnii de porc din România și din Europa, a declarat Lars V. Drescher, CEO Premium Porc Group.

El spune că se depun eforturi semnificative pentru a proteja compania, dar este o epidemie care se răspândește foarte ușor și care o afectează nu doar direct, prin focare în ferme, dar și indirect, prin restricții de mișcare din cauza focarelor din jurul fermelor. “Cu toate acestea, nu renunțăm la angajamentul nostru față de România – să producem carne de cea mai bună calitate”, a precizat reprezentantul Premium Porc Group.

Prețuri scăzute la carnea de porc

Prețurile scăzute la carnea de porc la sfârșitul anului 2020 au influnțat cifra de afaceri a companiei pe anul trecut, care a atins 77,2 milioane euro înainte de aplicarea ajustărilor menționate. Prețul mediu al cărnii de porc, în 2020, a fost de 1,52 euro pe kg viu, cu 7% mai mic decât în 2019.

În 2020, producția totală de porci a ajuns la 427.000 capete în cele nouă unități de producție ale companiei din România, sub capacitatea nominală a grupului, din cauza întreruperii producției la una din fermele de scroafe ca urmare a unui focar de pestă porcină africană identificat la începutul anului 2020.

În general, performanța financiară a fost afectată negativ de costurile directe și indirecte generate de pesta porcină africană, acestea ridicându-se la o valoare de aproximativ 8,3 milioane euro. Din cauza pestei, productivitatea a scăzut la 30 de porci produși pe scroafă.

“Consiliul de Administrație și conducerea DCH International consideră că rezultatele financiare sunt slabe, dar acceptabile, având în vedere nivelul de răspândire a acestui virus în România, precum și provocările majore impuse de gestionarea focarelor” – se  arată în comunicat DCH International.

La începutul anului 2021, compania a fost din nou lovită de pesta porcină africană în România. Fermele afectate sunt în proces de repopulare și se așteaptă să revină la producția completă până în 2022. Prin urmare, rezultatul pentru 2021 va fi, de asemenea, afectat semnificativ de pesta porcină africană. Cu toate acestea, este de așteptat ca trendul ascendent al prețului cărnii de porc în 2021 să contribuie la atingerea unui rezultat pozitiv pentru finalul anului, se mai pecizează în comunicat.

Ferme de porci în mai multe județe

Premium Porc Group, unul dintre cei mai mari producători de carne de porc din România, deţine zece companii cu activitate integrată pe verticală în agrobusiness, acoperind producţia de cereale, producţia de furaje şi creșterea de porcine.

Grupul de companii Premium Porc este deţinut de către DCH International, holding danez specializat în înfiinţarea şi gestionarea producţiei de porcine la scară largă, folosind tehnologie şi know-how danez.

Grupul de companii operează nouă ferme de porcine în judeţele Brăila, Brașov, Constanţa, Olt, Sibiu şi Vrancea. Înființat în anul 2006, Grupul Premium Porc a avut creșteri anuale impresionante, ajungând în anul 2018 la o capacitate de producție de peste 600.000 de porci și o cifră de afaceri de aproape 70 milioane euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată...
Legenda Iepurașului de Paști - o tradiție prezentată de un teolog creștin!
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Oamenii de știință vor să construiască „Zidul Morții” pe Lună