DECIZIE: Daniel Pena a demisionat aseară din postul de director interimar Romgaz

DECIZIE: Daniel Pena a demisionat aseară din postul de director interimar Romgaz
Publicat: 13/02/2021, 10:56
Actualizat: 13/02/2021, 11:26

Daniel Pena, director interimar Romgaz, companie listată pe Bursa de Valori București (BVB), și-a dat demisia aseară, în ședința Consiliului de Administrație, pe fondul unor discuții privind trecerea atribuțiilor directorului general în sarcina CA.

Pe ordinea de zi a ședinței figura inclusiv prelungirea interimatului cu încă o lună, având în vedere că pe 25 februarie a.c. urmează prezentarea rezultatelor financiare pe anul trecut, conform calendarului financiar de raportări. Funcția a fost preluată, pentru o  perioadă de două luni, de Aristotel Jude, președintele CA Romgaz.

Conform e-nergia.ro, Pena și-ar fi prezentat demisia în cursul zilei de vineri, în cadrul ședinței CA, nemulțumit de unul dintre cele trei puncte de pe ordinea de zi, respectiv trecerea unor atribuții ale directorului general către Consiliul de Administrație.

Celelalte două puncte vizau prelungirea cu o lună a mandatului lui Pena în calitate de director general interimar și prelungirea cu patru luni a mandatului directorului general adjunct.

Daniel Pena nu a putut fi contactat pentru a-și exprima un punct de vedere pe acest subiect.

Conform datelor oferite de Romgaz, Pena ocupa funcția de director General Adjunct provizoriu, începând cu data de 28 august 2020 și avea din 13 ianuarie 2021 și sarcini și atribuții de conducere aferente funcției de Director general al S.N.G.N Romgaz S.A.

În perioada 1988 – 1998, Pena a ocupat diferite funcții la Petrolexportimport S.A. București, după care a fost șef al departamentului de export, director general al Departamentului de Export și Import Țiței și Produse Petroliere și director operațional de produse Petrom.

În perioada iulie – august 2020 a fost consilier la cabinetul ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri  ocupând apoi, din septembrie anul trecut până ieri, funcții de conducere la Romgaz.

Romgaz este o companie listată la Bursa de Valori București (BVB), pe tabloul principal al bursei, categoria premium. Statul român este acționarul majoritar, cu 70% din acțiunile companiei, o treime din capitalul său (30%) fiind deținută de acționari privați. Ieri, o acțiune Romgaz era cotată la 31,50 lei, valoare cu 0,31% mai mică față de ziua anterioară. Cea mai mică valoare din ultimul an a fost de 24,9 lei, pe 29 octombrie 2020.

Raportul preliminar cu rezultatele financiare ale companiei pe 2020 este disponibil public, iar pe 25 februarie a.c. urmează, conform calendarului bursier, prezentarea rezultatelor financiare 2020.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase