Finanțare: Restart Energy lansează o emisiune de obligațiuni verzi pentru finanțarea investițiilor pe următorii cinci ani

Redactor:
Mia Popescu
Finanțare: Restart Energy lansează o emisiune de obligațiuni verzi pentru finanțarea investițiilor pe următorii cinci ani

Creșterea producției de energie regenerabilă până la 500 MW, 300.000 de clienți retail și business, cotă de piață de 2,5% la energie electrică și 1,5% pentru gaze naturale, pe un model complet digital, sunt obiectivele de business pe următorii cinci ani pentru care compania Restart Energy va lansa prima emisiune de obligațiuni pe Bursa de Valori București (BVB).

Suma totală pe care compania o vizează este de 3-5 milioane euro, la o dobândă situată între 8 și 10% pe an. Listarea la Bursa de Valori București va avea loc în următoarele săptămâni, iar plasamentul va fi intermediat de societatea de brokeraj GOLDRING.

”Emisiunea de obligațiuni este o primă etapă în executarea strategiei noastre privind numărul de clienți, integrarea de active de producție regenerabilă, extinderea regională și atingerea țintei de a furniza energie 100% din surse regenerabile”, explică adaugă Armand Domuța, CEO și fondator Restart Energy.

Potrivit strategiei de dezvoltare pe 2021, noile linii de business – precum vânzarea de echipamente – vor aduce venituri de 220 milioane lei în 2021, aproape duble față de anul trecut, cu 100 de milioane lei (83%)  mai mari.  Profitul net prevăzut pentru aceste an se cifrează la 24, 2 milioane de lei, față de 13 milioane de lei (estimat) anul trecut.

De la începutul acestui an, odată cu liberalizarea pieței de energie, am înregistrat o creștere foarte mare atât în privința solicitărilor de oferte cât și a numărului de clienți noi. Astfel, observăm că primim zilnic aproximativ o mie de solicitări, iar în jur de 70% dintre cei care se informează despre ofertele noastre ne devin și clienți. Știm că este un efect temporar – de câteva săptămâni – datorat liberalizării pieței. Însă acest eveniment istoric pentru piața românească de energie va schimba felul în care arată întregul domeniu, iar pe noi ne va susține în îndeplinirea obiectivelor” spune Armand Domuța, CEO și fondator Restart Energy.

Proiecte de 500 de milioane de dolari până în 2025

Restart Energy va dezvolta în acest an un plan de achiziții și dezvoltare de proiecte de energie regenerabilă cu o capacitate de 500 MW, urmând ca acestea să fie finalizate până la sfârșitul anului 2025. Acest plan prevede ca, în fiecare an până în 2025, să achiziționeze și să dezvolte 100 MW de proiecte solare, eoliene, biogaz, biomasă și energie geotermală. Sunt necesare, potrivit estimărilor companiei, de investiții cifrate la 100 de milioane dolari pe an.

În acest sens, de curând Restart Energy a intrat într-un joint venture cu compania de consultanță și administrare a fondurilor Interlink Capital Strategies (SUA). Acesta parteneriat va susține Restart Energy în executarea strategiei de dezvoltare de proiecte de energie verde în valoare de 500 de milioane de dolari în România și în țările vecine, concomitent cu extinderea pe piață americană.

Pe lângă achiziția și dezvoltarea de proiecte de 100 MW anul acesta, conducerea companiei vrea că în 2021 să dubleze volumele furnizate către consumatori atât pentru furnizarea de energie cât și pentru gaze naturale.Managementul Restart Energy, o companie înființată în 2015 la Timișoara, vrea ca până la finalul anului să ajungă la 65.000 de clienți persoane fizice, mai  mult cu 35.000 față de 2020. De asemenea, pe segmentul de business vizează să ajungă la 7.500 de clienți, în creștere cu 50% comparativ cu anul trecut.

Restart Energy, unul dintre cei XXX furnizori independenți de energie electrică și gaze naturale de pe piața locală, targetează ca anul acesta să își dubleze numărul de clienți casnici la 65.000 și să își majoreze veniturile cu aproximativ 80%, până la 220 milioane de lei. Creșterea este determinată de liberalizarea pieței de energie și de adăugarea de noi linii de business cu valoare adăugată mai mare, precum cea de vânzare de echipamente.

 

Transfer URIAŞ la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă în Liga I. Budescu, revenire...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
FOTO, Oana Zăvoranu, la 16 ani! Cum putea să arate vedeta TV când era doar...
Banuia ca soția lui îl înșală, așa că a montat camere ascunse! Când s-a uitat...
Walter și Raluca Zenga, surpriză de proporții pentru fani! Veste de ultimă oră despre mariajul...
Doi soţi din Haţeg au scăpat de un credit de 300.000 de euro fără să...
Horoscop INEDIT. Care e cea mai favorizată zodie
S-a decis: Restaurantele, teatrele, sălile de jocuri din Capitală se închid la interior. Lista completă...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
VIDEO. Bulibaşa romilor din Vrancea, ucis de o roată desprinsă de la un camion. Momentul...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
Erau nedespărțiți, însă acum e de negăsit! Ce s-a ales de James, fratele Angelinei Jolie,...
Pe o câmpie, în mijlocul pustietății, au apărut MII de borcane URIAȘE de piatră. Când...
Artistul din România care a cântat pentru șapte președinți americani. 'Prima oară am fost cu...
Diana Șoșoacă, umilită de Adrian Năstase. Șoc total la Antena 3
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
Vestea ȘOC a dimineții: Celebrul miliardar A MURIT. Accident groaznic
Adele a slăbit mai mult. E de nerecunoscut. Cum arată acum cântăreața
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Revoluţie la WhatsApp! Se introduce funcţia pe care milioane de utilizatori o aşteptau
Banuia ca soția lui îl înșală, așa că a montat camere ascunse! Când s-a uitat...
Inchide