Ministerul Transporturilor anunță că investește 3 miliarde de euro în proiecte și promite o mobilizare exemplară pentru realizarea lor

Ministerul Transporturilor anunță că investește 3 miliarde de euro în proiecte și promite o mobilizare exemplară pentru realizarea lor
Publicat: 27/03/2019, 22:39

Printre proiectele enumerate se află calea ferată care urmează să lege Gara de Nord de Aeroportul Henri Coandă, dar și Magistrala 6 de metrou, pentru care a fost a fost lansată proiectarea și execuția pentru primele șase stații. „Vom lansa și celelalte șase stații în perioada următoare în parteneriat cu JICA, cei care ne-au acordat un împrumut pentru acest obiectiv”, a spus ministrul.

Răzvan Cuc a spus că își propune o mobilizare exemplară pentru lansarea de proiecte de infrastructură.

Comisarul european pentru transport, Violeta Bulc, a vorbit despre starea nu foarte bună a drumurilor și căilor ferate din România, însă a remarcat potențialul căilor navigabile interne și al portului Constanța. „O să vă dau o primă impresie: nu aveți drumuri bune, nu aveți un sistem feroviar bun. Cred că cele mai bune sunt căile navigabile interne și portul Constanța”, a spus Violeta Bulc. Comisarul european a avertizat că dacă banii europeni nu vor fi folosiți vor fi pierduți.

În perioada 26 – 27 martie 2019, a avut loc Reuniunea informală a miniștrilor Transporturilor din Europa, în contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene. La eveniment au participat miniștri și secretari de stat din domeniul transporturilor din statele membre UE, comisarul curopean Violeta Bulc și alți înalți reprezentanți ai Comisiei și Consiliului Uniunii Europene.

„Reuniunea de astăzi a avut ca obiectiv identificarea unor soluții pentru o abordare complexă a transportului european. Promovarea multimodalității poate conduce la o viziune cu noi soluții pentru sporirea calității vieții cetatenilor europeni”, a afirmat ministrul Răzvan Cuc.

Prima sesiune de lucru a fost deschisă de Violeta Bulc, comisar european, și a fost dedicată unei prezentări generale a evoluției în ultimii 4 ani din domeniul multimodalității din perspectiva reglementărilor, recomandărilor, standardelor și investițiilor din domeniu.

A doua sesiune, „Viitorul mobilității în UE”, s-a concentrat asupra rolului digitalizării în planificarea și gestionarea unei strategii europene pentru o mobilitate durabilă și o mai bună coordonare a eforturilor statelor membre de reducere a emisiilor de gaze. În cadrul acestei sesiuni, Grațiela Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru și ministru al Mediului, a fost invitată să participe la dezbaterea pe tema „Strategia Uniunii Europene pe termen lung privind schimbările climatice (LTS)”.

A treia sesiune de lucru a avut ca subiect central „Îmbunătățirea conectivității și coeziunii prin intermediul rețelei TEN-T”. Realizarea unei rețele transeuropene de transport extinsă și conectată contribuie la consolidarea coeziunii teritoriale, la accesibilitatea și conectivitatea tuturor regiunilor Uniunii, inclusiv a regiunilor periferice. În același timp, va stimula investițiile, va reduce decalajele de dezvoltare și va asigura tranziția către o mobilitate prietenoasă cu mediul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”