Ministrul Muncii, despre creșterea pensiilor: „Nu este un cadou, este o necesitate! Discut zilnic cu pensionarii, știu presiunea zilnică pe care o au să-și acopere nevoile”

Redactor:
Alexandra Mortu
Ministrul Muncii, despre creșterea pensiilor: „Nu este un cadou, este o necesitate! Discut zilnic cu pensionarii, știu presiunea zilnică pe care o au să-și acopere nevoile”
Ministrul Muncii, despre creșterea pensiilor: „Nu este un cadou, este o necesitate!” / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto

Violeta Alexandru, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a anunțat că că pensiile vor crește din luna septembrie și că cest fapt da reprezintă o necesitate, nu un cadou din partea Guvernului României.

Ministrul nu a specificat cu cât vor fi mărite pensiile, însă a precizat că va fi „suportabilă și în anii viitori”, potrivit realitatea.net.

Ministrul Muncii, precizări despre creșterea pensiilor

„Planul nostru este să ne ținem de promisiunea cu privire la creșterea pensiilor. Fiecare dintre noi avem bunici, eu sunt un om care discută zilnic cu pensionarii, eu știu presiunea zilnică pe care o au să-și acopere nevoile. Nu este un cadou sau un gest frumos, este o necesitate”, a explicat ministrul.

Dorința noastră este să fie o creștere sustenabilă

„Pensiile trebuie să crească. Pensiile în acest moment nu mai pot susține nevoile oamenilor. Dorința noastră este să fie o creștere sustenabilă și pentru acest an și pentru anul viitor, care în același timp să fie o creștere suportabilă și în anii viitori”, a mai punctat ministrul Muncii.

De asemenea, ministrul a precizat că mprirea pensiilor se va face în funcție de posibilitățile bugetare ale guvernului, în contextul crizei economice generate de către pandemia de coronavirus.

„În condițiile în care am trecut printr-o criză economică și economia a fost zguduită, este responsabilitatea noastră, dincolo de alegeri și de orice calcul electoral, să vedem care este fundamentul în buget și asta va face ministrul finanțelor în zilele următoare”, a mai precizat Violeta Alexandru.

Și premierul României a făcut recent câteva precizări despre mărirea alocațiilor și a pensiilor explicând faptul că orice creștere trebuie să poată să fie plătită.

„Cert este că ne dorim și creșterea alocațiilor și creșterea pensiilor, dar această creștere trebuie să se bazeze pe o realitate economică. Orice creștere trebuie să poată să fie plătită și să se bazeze cu adevărat pe venituri atât ale bugetului de stat, cât și ale bugetului de pensii”, a explicat Ludovic Orban pe 23 iulie.

Inchide