Misiunea FMI, în vizită la Cotroceni. Traian Băsescu: Rămânerea pe drumul corect în timpul unui an electoral este o adevărată provocare

Redactor:
Alexandra Pele
Misiunea FMI, în vizită la Cotroceni. Traian Băsescu: Rămânerea pe drumul corect în timpul unui an electoral este o adevărată provocare
Președintele Traian Băsescu s-a întâlnit joi la Palatul Cotroceni cu delegația comună a Fondului Monetar Internațional (FMI), a Băncii Mondiale (BM) și a Comisiei Europene (CE), aflată la București pentru cea de-a cincea misiune de evaluare a acordului preventiv de finanțare semnat de România în 2011

Președintele Traian Băsescu s-a întâlnit joi la Palatul Cotroceni cu delegația comună a Fondului Monetar Internațional (FMI), a Băncii Mondiale (BM) și a Comisiei Europene (CE), aflată la București pentru cea de-a cincea misiune de evaluare a acordului preventiv de finanțare semnat de România în 2011.

Traian Băsescu le-a urat reprezentanților FMI-BM-CE bun venit. „Această întânire are doar rolul de a vă dori bun venit în România. Bineînțeles că putem să stabili împreună care sunt obiectivele principale ale acestei misiuni, dar și care sunt obiectivele pe care România trebuie să le îndeplinească”, a precizat președintele când i-a întâmpinat pe invitați.

„Noi trebuie să vedem care sunt previziunile din punct de vedere macroeconomic pentru România. România s-a descurcat foarte bine în ciuda informațiile privind economiile europene. Nu vor fi previziuni care se vor referi la creșteri foarte mari, însă se vor situa la media europeană”, a precizat Jeffrey Franks.

Sper că evoluția noastră economică va rămâne ceva mai pozitivă decât a altor state UE, chiar dacă avem un an electoral și aceasta este o adevărată provocare, rămânerea pe drumul corect în timpul unui an electoral. Nu este chiar așa ușor, dar noi suntem absolut hotărâți să rămânem pe această direcție„, a mai declarat președintele la începutul întrevederii, citat de Mediafax.

Oficialii s-au retras pentru discuții, urmând ca la finalul acestora să prezinte concluziile.


La precedenta misiune, în luna martie, FMI a apreciat că România a îndeplinit toate țintele asumate și a pus la dispoziția statului român a cincea tranșă de împrumut, în valoare de 505 milioane de euro. Astfel, suma totală de care dispune României în caz de necesitate este în prezent de aproximativ 2 miliarde de euro.

Reprezentanții instituțiilor se află în România de marți, misiunea urmând să se încheie peste două săptămâni, mai exact pe 7 mai. În această perioadă oficialii FMI, BM și CE se vor întâlni cu autoritățile, cu reprezentanții partidelor politice, ai sindicatelor, ai asociațiilor patronale, ai băncilor și ai societății civile.

Vineri, șeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, se va întâlni cu guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, și cu Ministrul Finanțelor Publice, Bogdan Drăgoi.

Cea de-a cincea misiune a FMI în România este prima din mandatului noului guvern, condus de premierul Mihai Răzvan Ungureanu și totodată ultima condusă de Jeffrey Franks. În locul său a fost numit Erik De Vrijer, prezent și el la București.

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A...
FOTO. Gabriela, postări incendiare pe tik-tok! Iubita protejatului lui Gigi Becali face furori pe net
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Dezinfectanții periculoși vânduți în România. Provoacă orbirea și afecțiuni grave! E strigător la cer!
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Carmen Uscatu: Am pornit spitalul dintr-o disperare, pentru că nu există un loc în România...
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A...
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
O femeie a pus bicarbonat de sodiu peste fructe. Ce a observat în apă după...
Decizie șoc în Argentina în urma decesului lui Maradona
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Alin Oprea adus la disperare după despărțirea de fosta soție! Ce îl nemulțumește acum pe...
Inchide