Noul șef al CFR SA, un moderator TV UPDATE

Noul șef al CFR SA, un moderator TV  UPDATE
Publicat: 12/12/2012, 18:19
Actualizat: 29/07/2014, 18:32

UPDATE Niels Schnecker a declarat la Antena 3 că a refuzat oferta de a deveni președinte al Consiliului de Administrațieal CFR SA.


Omul de televiziune Niels Schnecker, realizator de programe la postul Antena 3, va conduce Consiliul de Administrație al companiei CFR SA din postura de președinte, informația fiind confirmată pentru Mediafax de către ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

Întrebat dacă numirea lui Schnecker face parte din procesul de selecție a managerilor privați la companii de stat, Silaghi a răspuns afirmativ.

CFR SA a anunțat, ulterior, că Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) a ales un nou Consiliu de Administrație, structură care va fi condusă de Niels Schnecker.

Printre noii administratori, cu un mandat de patru ani, se mai numără Isar Lucian (fost ministru al Mediului de Afaceri), Enache Jiru (secretar de stat la Finanțe), Cristian Ghibu (directorul general al CFR SA) și Dănuț Sandu.

„În prima ședință desfășurată astăzi la sediul instituției, Consiliul de Administrație l-a numit pe domnul Cristian Ghibu director general al companiei”, se menționează în comunicat.

Potrivit declarației de avere, Ghibu ocupă funcția de director general al CFR SA din luna mai a acestui an.

Niels Schnecker este managing senior partner la firma de consultanță Schnecker van Wyk&Pearson. El are pregătire în management financiar.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a anunțat la finele lunii noiembrie că a acordat un împrumut de 175 milioane euro companiei CFR SA, finanțare care va ajuta administratorului infrastructurii feroviare să-și restructureze bilanțul, permițând plata datoriilor curente.

CFR SA este controlată integral de stat, prin Ministerul Transporturilor.

Contractul de recrutare „CEO la stat”, în valoare de 200.000 de euro, a fost câștigat de compania de consultanță și audit PWC România în asociere cu D&B David și Baias și George Butunoiu Group.

În total vor fi recrutați 10 manageri și 43 de membri CA pentru companiile CFR SA (CFR Infrastructură), CFR Călători, Tarom, CNADNR, Metrorex, Aeroporturi București, Administrația Porturilor Maritime Constanța, Administrația Canalelor Navigabile, Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia” și Telecomunicații CFR.

Introducerea managementului privat este o măsură asumată de guvern în fața creditorilor internaționali ai României pentru eficietizarea activității companiilor de stat.

Companiile de recrutare susțin că și-au extins căutările și în străinătate. În acest sens au dat anunțuri în publicații de prestigiu precum Financial Times sau The Economist, axându-se pe state ca Germania și Elveția, renumite pentru profesionalismul specialiștilor din infrastructură.

Întrebat cât de tentant ar fi pentru profesioniștii de peste hotare să conducă o companie de transport și infrastructură din România, George Butunoiu a precizat că străinii ar putea fi dornici să accepte provocarea. „S-ar putea să fie interesați, am primit câteva semnale în acest sens. Probabil că găsesc provocarea interesantă. E o țară exotică și s-ar putea să vrea să-și pună mușchii la încercare”, a explicat el.

Actualii directori ai companiilor la care Guvernul s-a angajat să aducă manageri din mediul privat au avut de asemenea posibilitatea de a se înscrie în concurs.

Candidații selectați vor discuta ulterior cu reprezentanții executivului și cu cei ai Fondului Monetar Internațional (FMI).

Proiectul „manageri la stat” este reglementat prin OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Colonel în retragere al US Air Force și posesor de centura neagră în Kung Fu

Într-un interviu acordat în 2011 unui website și publicat pe blogul său, Niels Schnecker este descris ca „om de afaceri, analist economic, colonel în retragere al US Air Force, fost pilot de vânătoare pe celebrele F16, om de televiziune, posesor de centura neagră în Kung Fu, poliglot (vorbește noua limbi străine), are patru cetățenii (româna, germană, americană și israeliană), se simte acasă în SUA, ar trăi în Bora Bora (…)”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Îl recunoşti? Da, e chiar EL! Suferinţa şi-a pus amprenta pe chipul său
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
A murit marele actor. A fost iubit de toată lumea. L-au adorat
Dispar unele pensii. Românii care ar trebui să se grăbească să-și depună dosarul
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Actorul Kevin Spacey a negat noi acuzații de comportament sexual nepotrivit