Părerea angajaților români despre posibilitatea reintroducerii stării de urgență

Redactor:
Ionel Văduva
Părerea angajaților români despre posibilitatea reintroducerii stării de urgență
Peste jumătate (55%) dintre angajații români care au participat la un sondaj de opinie se declară foarte îngrijorați de creșterea numărului de îmbolnăviri cauzate de coronavirus, dar nu consideră că ar trebui reintrodusă starea de urgență / Sursă foto: Pixabay / caracter ilustrativ

Un procent semnificativ de români (47%) susțin că reintroducerea stării de urgență, pe fondul creșterii numărului de cazuri active de COVID-19, ar distruge economia, iar alți 10% spun că situația nu este încă atât de gravă.

Un alt procent important (36%) al angajaților români consideră că e nevoie de măsuri mai drastice pentru a limita răspândirea virusului, spun rezultatele unui sondaj realizat de platforma de recrutare BestJobs.

De altfel, peste jumătate (55%) dintre angajații români care au răspuns se declară foarte îngrijorați de creșterea numărului de îmbolnăviri cauzate de coronavirus, dar nu consideră că ar trebui reintrodusă starea de urgență.

Majorarea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus din ultima lună este generată de nerespectarea regulilor de igienă și distanțare socială, consideră 58% dintre angajații care au răspuns sondajului sursei citate.

Din totalul respondenților, doar 15% cred că de vină ar fi autoritățile, care nu au impus reguli mai stricte și nu au asigurat respectarea lor, se mai menționează în raport. În acest context, 61% dintre angajații români se așteaptă ca numărul de cazuri active să crească în continuare.

Măsurile de precauție previn posibilitatea reintroducerii stării de urgență

Același studiu relevă că majoritatea angajaților iau măsuri proprii de precauție atunci când ies din casă sau merg în spații închise. Din totalul intervievaților, 84% poartă mască, 73% se spală des pe mâini, 70% evită locurile aglomerate, 63% își dezinfectează mâinile ori de câte ori intră în contact cu obiecte sau suprafețe din afara casei, respectiv 58% evită să atingă nasul, gura și ochii cu mâinile nedezinfectate.

La rândul lor, angajatorii continuă să impună reguli pentru a preveni răspândirea virusului și iau măsuri pentru protecția angajaților. Astfel, 55% dintre respondenții la cercetare spun că angajatorul le oferă măști și dezinfectanți și impune utilizarea lor și 39% menționează dezinfectarea mult mai frecventă a spațiului de birouri.

În același timp, doar 37% spun că le este verificată temperatura corporală la intrarea în sediul companiei, iar 28% subliniază că angajatorul permite accesul unui număr limitat de angajați la birou, pentru a respecta regulile privind distanțarea.

Foarte puțini sunt cei îngrijorați dacă un coleg este confirmat ca bolnav de COVID-19

Același studiu relevă faptul că apariția unor cazuri confirmate de COVID-19 în rândul colegilor de serviciu reprezintă un motiv de îngrijorare pentru doar aproximativ 10% dintre intervievați.

Circa 82% dintre respondenți spun însă că în compania pentru care lucrează nu a fost confirmat niciun caz până acum, iar în cazul a 9% dintre respondenți, au fost depistate doar unul-două cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în companie. Puțin peste 4% vorbesc despre trei-patru cazuri, iar sub 3% susțin că au fost cinci-zece cazuri în firmă.

În cazul în care sunt însă depistate cazuri de COVID-19 în companie, 46% dintre respondenții la sondaj susțin că regula este ca toți angajații să fie informați. În schimb, 16,2% susțin că acest lucru nu se întâmplă deloc, iar aproape 35% dintre intervievați susțin că nu știu dacă firma în care lucrează face astfel de informări.

Nu în ultimul rând, mai bine de 7% dintre respondenți spun că, atunci când a fost confirmat un caz, întreaga echipă din care face parte persoana confirmată a fost trimisă să lucreze de acasă, iar în 6% din cazuri s-au făcut imediat teste COVID-19 la nivelul echipei sau chiar în întreaga companie.

Sondajul a fost efectuat în perioada 20 – 30 iulie 2020, pe un eșantion de 952 de utilizatori de internet din România.

Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
FOTO. Vica, balerina lui Piţurcă, s-a fotografiat goală în pat! Imagini interzise cu vedeta TV
UIMITOR! Aceste fetițe s-au născut din aceeași mamă și în aceeași zi, dar NU SUNT...
Acest bărbat pretinde că este Iisus. Cum spune el că VA SALVA LUMEA… L-au arestat!
FOTO. Cum arăta Mirela Vaida acum 15 ani. Imagini fabuloase de pe vremea când cânta...
Bani mai mulți pentru români. Poți lua 1.200 de lei fără să faci nimic
România este în topul ţărilor acuzate la CEDO. Cât plătim pentru condamnările de la CEDO
Țara în care firma plătește angajaților care lucrează remote toate costurile generate de telemuncă
Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
O femeie a luat decizia să-și schimbe RELIGIA. Nu bănuia nicio clipă că va ajunge...
Ce ASCUND visele şi sexualitatea reprimată
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
Ministrul Sănătăţii, anunţ şoc. Vom avea sau nu restricţii după alegeri?
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide