Rafinărie de vânzare PE OLX. Vezi ce poți cumpăra cu 10 milioane de euro

Redactor:
Laura Petrescu
Rafinăria Steaua Română din Câmpina, de vânzare pe olx. Vezi cu cât poți cumpăra instalațiile unui complex petrolier înființat acum 125 de ani

Homeland Properties, o firmă care se ocupă de investiții imobiliare încearcă să vândă Rafinăria Steaua Română din Câmpina, intrată anul trecut în insolvență. În căutare de clienți, anunțul de vânzare a fost postat inclusiv pe site-ul olx.ro, unde românii vând tot felul de obiecte – de la chilipiruri până la mașini sau vile de lux. Prețul postat pe internet este de 10.300.000 de euro, dar se mai poate negocia.

Homeland Properties vinde Rafinăria din Câmpina pe olx

„Rafinaria este un complex industrial ce include un sector de producție și livrare produse petroliere și un sector de producție și distribuiție utilități,” scrie în anunțul postat pe olx. „Instalațiile pentru rafinarea țițeiului existente în incinta sunt:

Instalație distilare atmosferică și în vid DAV – capacitate 400.000 t/an;

Instalație distilare în vid DV – capacitate de proiect 138.000 t/an;

Instalație fabricare parafină – capacitate 15.000 t/an;

Instalație de amestecare finisare produse expediate.

Instalațiile pentru producerea și distribușia utilitati sunt:

Instalație demineralizare – capacitate proiect 2 linii x 80 mc/h;

Instalații de alimentare cu apă și producere abur – 2 cazane 25t/h abur supraîncălzit și 1 cazan 17t/h abur saturat;

Instalație produse speciale – ape reziduale – debit 750 mc/h.

Vânzarea se face în reorganizare, prin negociere directă”.

Contactat de corespondentul Mediafax, reprezentantul Homeland Properties declară că reprezintă un creditor și confirmă că anunțul este real, iar rafinăria este de vânzare. Totuși, directorul Rafinăriei Steaua Română, Nicolae Matei nu știe nimic.

„Nu știu că s-ar vinde. Noi suntem în insolvență, în perioada planului de reorganizare stabilit în decembrie 2017. Avem administrator judiciar. Sunt câteva mijloace fixe și proprietăți, scoase la vânzare, conform planului de reorganizare, dar nu știu de rafinărie”, a declarat Matei.

Rafinăria Steaua Română are, la ora actuală, 62 de angajați și produce combustibil. Este situată în orașul Câmpina și ocupă o suprafață de 49,6 ha. A fost înființată în anul 1895.

 

Inchide