REACȚIE. Ce spune ministrul Muncii despre dublarea alocațiilor copiilor: „Vom respecta legea. Se vede cât de populistă este legea Parlamentului”

REACȚIE. Ce spune ministrul Muncii despre dublarea alocațiilor copiilor: „Vom respecta legea. Se vede cât de populistă este legea Parlamentului”
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru
Publicat: 04/06/2020, 22:00

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a declarat că în condițiile în care Iohannis va promulga legea de dublare a alocațiilor, Guvernul se va conforma. Ministrul a acuzat Parlamentul de populism, explicând că Guvernul avea în plan majorarea alocațiilor, însă dorea să aștepte rectificarea bugetară, pentru a reuși identificarea surselor de finanțare. 

„Dacă legea va intra în vigoare, bineînțeles că vom respecta legea”, a declarat Violeta Alexandru despre legea dublării alocațiilor.

Guvernul este pentru dublarea alocațiilor, ne dorim să crească. Noi am avut o abordare rațională, să așteptăm rectificarea bugetară, să identificăm sursele de finanțare pentru majorare. Prin această lege, Parlamentul ne pune să dublăm alocațiile cu o lună înainte de termenul pe care ni-l propusesem și aici se vede cât de populistă este legea Parlamentului”, a mai spus Violeta Alexandru la DIGI24. 

Parlamentul a respins OUG care amâna dublarea alocațiilor copiilor până la 1 august

Camera Deputaților a respins, miercuri, ordonanța de urgență a guvernului care amâna până la 1 august dublarea alocațiilor copiilor de la 150 la 300 de lei. Decizia a fost luată cu 209 voturi ”pentru”, trei ”împotrivă și 98 de abtineri.

”Având în vedere că săpt trecută și dl fost președinte al României Traian Băsescu avea o replică de genul că este criminal cel care crește veniturile pentru că oamenii cu banii se duc la alimentară, vezi Doamne mănâncă, considerăm că dreapta și-a cam prezentat poziția în ceea ce privește creșterea veniturilor în România”, a declarat în timpul dezbaterilor deputatul PSD Lia Olguța Vasilescu.

La rândul său, liderul deputaților liberali Florin Roman a spus că PNL va majora alocațiile.

„Haideți, nu mai blocați impozitarea pensiilor speciale și sigur că putem crește alocațiile și pensiile conf legii dacă și dvs veți fi de acord cu anularea pensiilor speciale. Românii vor putea să facă diferența între un PSD care susține pensiile speciale și un PSD care vrea să facă o chestiune populist, politic, demagogic. Vă vom forța să renunțați la frăția cu pensiile speciale”, a declarat Florin Roman.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase