VIDEO | S-a semnat contractul de execuție pentru Lotul 1 din Autostrada Moldovei, secțiunea Ploiești-Buzău. Care este termenul de finalizare

Publicat: 16/06/2022, 12:20

Premierul a participat, alături de vicepremierul Sorin Grindeanu, la semnarea contractului între CNAIR și compania Pizzarotti pentru execuția Lotului 1 al Autostrăzii Ploiești-Buzău (secțiunea A7).

Contractul a fost semnat, de Cristian Pistol, director general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastucturii Rutiere (CNAIR), și Emanuele Chiastra, reprezentant Pizzarotti, la Palatul Victoria. Contractul semnat joi vizează contrucția a încă 21 de kilometru ai autostrăzii A7 – Autostrada Moldovei.

Nicolae Ciucă: „E un moment care începe să devină uzual”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, la eveniment, că semnarea unui contract pentru execuția unui lot de pe A7, că deja „începe să devină uzual”.

„E un moment care începe să devină uzual. În urmă cu câteva zile a fost semnat primul contract pentru lotul Ploiești – Buzău din proiectul Autostrada Moldova. Apreciez că este foarte important să asigurăm acest ritm de coerență derulării întregului program, pentru că așa cum am înțeles de la domnul ministru, obiectivul asumat pentru anu acesta e ca până pe 31 decembrie să fie semnate toate contractele pentru Autostrada Moldova. Am spus-o și p repet: E un proiect așteptat de foarte mult timp de români și e datoria noastră să asigurăm că tot ceea ce înseamnă așteptările populației, cât și asumarea din partea guvernului României se va realiza ”, a spus Nicolae Ciucă, precizând că finanțarea de 12 miliarde de euro vine prin PNRR și 9 miliarde de euro, prin fondurile de coeziune.

„Tot ceea ce trebuie făcut în continuare este să facem tot ceea ce depinde de noi, astfel încât aceste obiective să poată avea ritmicitatea necesară pentru a ne încadra în termenele asumate”, a conchis premierul.

Sorin Grindeanu: „Să vă țineți de termenele contractului”

La rândul său, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a dat detalii despre contract – este al doilea contract în 10 zile dintr-un total de 13, adăugând că pe acestă autostradă ONG-urile au avut și vor avea un rol important.

„Mă aștept ca cei care au câștigat să înceapă să lucreze pe teren”, a menționat Sorin Grindeanu. „Să vă țineți de termenele contractului”, a spus ministrul, care a anunțat ca țintă de semnare a tuturor contractelor din A7 până la finele anului 2022, chiar dacă bornele din PNRR sunt pentru sfârșitul anului viitor.

Conform comunicatului CNAIR, contractul semnat joi vizează execuția lucrărilor pe Autostrada Ploiești – Buzău, Lot 1, Dumbrava – Mizil, Km 0+000 – Km 21+000.

Constructorul acestui sector de autostradă este Asocierea Impresa Pizzarotti & C. S.P.A. – Pizzarotti S.A. – Retter Projectmanagement S.R.L, iar durata de execuție a contractului este de 20 de luni.

Lungimea acestui lot este de 21 km și include construcția a 14 poduri și a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 550 de metri.

CNAIR precizează că valoarea contractului este de 1.468.550.055,22 lei fără TVA, iar sursa de finanțare o reprezintă fondurile europene nerambursabile, respectiv Planul Național de Redresare și Reziliență.

Potrivit CNAIR, perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anuluiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase