10 morți și opt răniți într-o explozie la o benzinărie din Irlanda

10 morți și opt răniți într-o explozie la o benzinărie din Irlanda
10 morți și opt răniți într-o explozie la o benzinărie din Irlanda / Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 09/10/2022, 09:18
Actualizat: 09/10/2022, 09:18

Zece persoane au murit și opt au fost rănite într-o explozie produsă la o benzinărie din comitatul Donegal, Irlanda. „Un accident tragic”, au transmis polițiștii, care precizează că nu se așteaptă să mai existe alte victime în urma exploziei.

Incidentul s-a produs la stația de alimentare Applegreen, situată la periferia satului Creeslough.

Un bloc de locuințe, grav avariat

Printre persoanele decedate, care erau toate din zonă, se numără patru bărbați și trei femei, plus trei adolescenți. În prezent, opt oameni sunt internați la spital, unul cu răni grave, care a și fost transportat pe calea aerului la Dublin.

„Trebuie să rămânem cu mintea deschisă ca serviciu de Poliție în ceea ce privește modul în care investigăm acest lucru, dar informațiile noastre în acest moment indică un accident tragic”, a declarat superintendentul David Kelly, într-o conferință de presă.

Din imaginile publicate de presa britanică se vede că un bloc de locuințe, pe două etaje, situat chiar deasupra benzinăriei, are pereții aruncați în aer și acoperișul parțial prăbușit. Multe resturi din urma deflagrației s-au împrăștiat pe zeci de metri, inclusiv în parcarea din apropiere.

Premierul irlandez Micheál Martin a calificat incidentul drept o tragedie de nedescris pentru o comunitate locală, una mică, de doar câteva sute de oameni. „Doresc să-mi exprim cele mai profunde condoleanțe familiei și prietenilor lor, precum și întregii comunități din Creeslough, în această zi neagră pentru Donegal și pentru întreaga țară”. Și ministrul britanic de Externe, James Cleverly, a transmis condoleanțe familiilor victimelor, scrie The Guardian.

Unul dintre sătenii din Creeslough, Bernard Doherty, care cunoștea toate victimele, a declarat pentru postul național de televiziune RTE că el și alți consăteni au început să curețe molozul înainte ca Garda de Coastă irlandeză și o echipă de salvare specializată să se alăture.

„Molozul fusese spulberat de vânt până la șosea. Erau de toate, de la tablă până la plăci de pardoseală, conținutul magazinului, împrăștiate peste tot”, a spus el, adăugând că o persoană a fost scoasă în viață.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase