Afganistan: Talibanii au invadat un parc de distracții de la Kabul. Imagini inedite cu insurgenții în mașinuțe electrice | VIDEO

Afganistan: Talibanii au invadat un parc de distracții de la Kabul. Imagini inedite cu insurgenții în mașinuțe electrice | VIDEO
Sursa foto: Captură video Twitter
Publicat: 17/08/2021, 11:55

Talibanii au preluat controlul unui parc de distracții aflat în capitala Afganistanului, Kabul, iar imagini apărute pe internet arată mai mulți luptători plimbându-se cu mașinuțele electrice.

Cel mai probabil, gestul a fost făcut de către luptătorii talibani pentru a încerca să arate că viața revine la normal în Afganistan, informează Aleph News.

Aceasta pentru că talibanii încearcă să liniștească populația îngrozită de ceea ce ar putea urma după ce gruparea a preluat controlul asupra întregii țări.

Imaginile au fost publicate pe Twitter de Muslim Times și sunt însoțite de descrierea „Poporul afgan merge în parcuri de distracții și își reia viața normală de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Observați cum civilii stau alături de talibani fără nicio teamă. Se pare că oamenii își petrec viața într-un mod foarte normal“.

În alte imagini publicate tot pe Twitter, mai mulți militanți talibani sunt surprinși în timp ce se dau într-un carusel.

După ce au preluat controlul asupra Palatului Prezidențial de la Kabul, talibanii s-au filmat în timp ce făceau sport în sala de fitness din interiorul clădirii.

Talibanii au intrat duminică în Kabul

Talibanii au intrat duminică în capitala afgană Kabul, a anunțat un reprezentant al Ministerului afgan de Interne, iar SUA au început evacuarea diplomaților săi din ambasadă cu elicopterele. Potrivit oficialului din Ministerul de Interne, talibanii au venit în capitală „din toate părțile”.

Talibanii au transmis că se așteaptă la o tranziție pașnică a puterii în următoarele câteva zile, în condițiile în care islamiștii au ajuns în capitala afgană fără a întâmpina rezistență aproape deloc.

Între timp, mii de afgani au format cozi uriașe în fața sucursalelor bancare din Kabul și în fața ambasadelor statelor occidentale, pentru a-și retrage economiile și pentru a solicita vize, iar mii de oameni încearcă să ajungă cu mașinile la aeroport, pentru a putea pleca din țară.

Talibanii au declarat că războiul din Afganistan s-a încheiat, la scurt timp după ce au preluat controlul asupra palatului prezidențial din Kabul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase