ALEGERI ÎN FRANȚA. Ziua în care indecișii își aleg candidatul. CULISELE NEGOCIERILOR pentru MAREA DEZBATERE FINALĂ dintre Sarkozy și Hollande. LIVE VIDEO

ALEGERI ÎN FRANȚA. Ziua în care indecișii își aleg candidatul. CULISELE NEGOCIERILOR pentru MAREA DEZBATERE FINALĂ dintre Sarkozy și Hollande. LIVE VIDEO
Publicat: 03/05/2012, 00:17

Singura dezbatere televizată între cei doi candidați la alegerile prezidențiale din Franța, Nicolas Sarkozy și Francois Hollande, a fost negociată până în cel mai mic detaliu de echipele celor doi politicieni, atitudine ce reflectă importanța confruntării de miercuri seara, notează TF1.

Urmărește aici în direct dezbaterea finală dintre Nicolas Sarkozy și Francois Hollande

Fiecare sondaj de opinie din ultimele luni a indicat că un procent semnificativ din cetățenii francezi cu drept de vot nu s-a hotărât în privința candidatului pe care îl va vota în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța.

Concret, aproximativ 22% dintre persoanele care au declarat că vor merge duminică să voteze nu s-au decis în dreptul cărui nume vor pune ștampila, potrivit unui sondaj Ipsos publicat luni și preluat de 20 minutes.fr. Pentru toți aceștia, dezbaterea televizată de miercuri ar putea fi momentul în care ar putea lua o hotărâre.

Aceasta fiind miza, nici nu e de mirare că ambele tabere au negociat la sânge până și cele mai mici detalii ale acestei confruntări, care este organizată de France 2 și TF1 și va fi moderată de jurnaliștii Laurence Ferrari și Davis Pujadas.

Timpul de desfășurare este de 2.5 ore și se așteaptă ca peste 20 de milioane de oameni să urmărească dezbaterea, care va fi retransmisă de mai multe posturi de televiziune, conform TF1.

Vor fi 20 de camere în platou și fiecare candidat va avea câte un regizor de emisie, pentru a se asigura că Sarkozy, respectiv Hollande vor avea parte de un tratament corect.

Nicolas Sarkozy le-a interzis cameramanilor să îl filmeze din profil, în timp ce Francois Hollande a cerut să nu fie reflexii în ochelarii lui.

Și temperatura din platou a fost negociată și s-a decis ca ea să fie între 19 și 20 de grade Celsius. Fiecare candidat va avea o telecomandă, de la care va putea modifica temperatura din jurul lui.

Președintele în exercițiu și contracandidatul socialist vor sta jos pe toată durata dezbaterii, la o masă de 2.5 metri lungime, față de 2,2 metri cât avea masa din 2007, potrivit sursei citate.

Decorul asupra căruia s-a convenit este „simplu și neutru”, o imagine cu palatul Elysee, au explicat organizatorii.

Un aspect contestat deja de presa și analiștii din Hexagon este că moderatorii nu vor avea voie să revină cu aceeași întrebare, în cazul în care li se va părea că respectivul candidat a evitat răspunsul.

Tematica discuției va fi foarte variată și va relua principalele teme din campania electorală: șomajul, datoria publică, imigrație, puterea de cumpărare, Afganistanul și politica europeană, conform TF1.

„Dacă nu se face vreo gafă majoră, aceste dezbateri (pentru alegerile prezidențiale, n.red.) sunt mai ales despre stil”, notează editorul BBC pe probleme europene, Galvin Hewitt. Hewitt a amintit, în acest sens, de binecunoscutul exemplu din campania prezidențială americană din 2008, când Barack Obama a exersat îndelung cum să stea pe scaun pentru a părea relaxat și autoritar în același timp.

Cel mai recent sondaj de opinie, realizat de BVA în perioada 30 aprilie-1 mai și publicat miercuri, sugerează că socialistul Francois Hollande va câștiga alegerile cu 53,3% din voturi, în timp ce Nicolas Sarkozy este creditat cu 46,5% din intenția de vot, potrivit Le Point.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun