ANCHETĂ. Fost jurnalist al BBC, pus sub acuzare pentru agresiune sexuală asupra unor minori. Printre victime s-ar număra și copii români

ANCHETĂ. Fost jurnalist al BBC, pus sub acuzare pentru agresiune sexuală asupra unor minori. Printre victime s-ar număra și copii români
ANCHETĂ. Fost jurnalist al BBC, pus sub acuzare pentru agresiune sexuală asupra unor minori. Printre victime s-ar număra și copii români. Sursa foto: BBC.
Publicat: 24/06/2020, 00:10

Un fost pastor și prezentator al BBC Țara Galilor a fost trimis în judecată de către procurori pentru infracțiuni de natură sexuală săvârșite împotriva unor minori și adulți de-a lungul a aproape 30 de ani.

Ben Thomas, în vârstă de 44 de ani, originar din Flintshire, este acuzat de 40 de fapte penale, printre care agresiune sexuală asupra mai multor minori și adulți și voyeurism, informează BBC pe site-ul său.

Potrivit anchetatorilor, faptele s-ar fi petrecut în Țara Galilor, Shropshire, Londra, dar și în România. Ben Thomas a fost prezentat unei instanțe de judecată vineri.

De asemenea, el ar urma să mai apară o dată în fața judecătorilor în data de 17 iulie.

Potrivit procurorilor, infracțiunile s-ar fi petrecut între 1990 și 2019.

Ben Thomas a lucrat ca jurnalist pentru BBC Țara Galilor și ca prezentator al emisiunii în limba galeză Ffeil, dar și la Wales Today.

El a părăsit BBC în 2005, atunci când ales să predice pe străzile Londrei. Ulterior, Ben Thomas s-a întors în Țara Galilor în 2008, ca pastor, însă a ocupat respectiva funcție doar un an.

Thomas nu este primul jurnalist acuzat de asemenea fapte

Și alți oameni din mass-media au fost acuzați de fapte asemănătoare în trecut.

Roger Ailes, fostul director general al Fox News timp de 20 de ani, a fost acuzat în 2016 de o fostă prezentatoare de hărțuire sexuală. El a negat acuzațiile și a spus că femeia a lansat acuzațiile pentru a se răzbuna pe faptul că acesta nu a vrut să îi prelungească contractul.

De asemenea, Bill O’Reilly, un fost prezentator celebru al Fox News, împreună cu Fox, au ajuns la înțelegeri în valoare totală de 13 milioane de dolari cu cinci femei care îl acuzaseră pe O’Reilly de hărțuire sexuală și alte abuzuri. Prezentatorul a negat acuzațiile și a adăugat că informațiile apărute despre el în spațiul public ar fi fost publicate pentru eliminarea sa din viața publică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase