Autoritățile au anunțat noi măsuri restrictive în Anglia, în contextul pandemiei de coronavirus. Adunările publice mai mari de 6 persoane vor fi interzise, cu unele excepții

Autoritățile au anunțat noi măsuri restrictive în Anglia, în contextul pandemiei de coronavirus. Adunările publice mai mari de 6 persoane vor fi interzise, cu unele excepții
Guvernul britanic a anunțat că adunările publice mai mari de șase persoane devin ilegale, FOTO: Pexels
Publicat: 09/09/2020, 08:46
Actualizat: 09/09/2020, 09:03

Adunările publice cu mai mult de 6 persoane vor fi interzise în Anglia începând cu săptămâna viitoare, în contextul creșterii accelerate a numărului de cazuri de coronavirus.

Începând cu 14 septembrie, în Anglia vor fi ilegale adunările de mai mult de 6 persoane, cu unele excepții, potrivit BBC.

În contextul pandemiei de coronavirus, autoritățile de la Londra au anunțat o nouă măsură restrictivă și anume interzicerea adunărilor de mai mult de 6 persoane, fie că este vorba despre un spațiu închis sau deschis.

Noua măsură va fi aplicată exclusiv în Angla și nu pe întreg teritoriul Regatului Unit.

Excepție de la aceste reguli vor face școlile, locurile de muncă, înmormântările și evenimentele sportive care respectă regili de prevenție în sensul limitării răspândirii coronavirusului.

Ce pedepse vor primi englezii care nu respectă noua măsură restrictivă

Englezii care nu vor respecta această măsură ce va intra în vigoare începând de luni, vor primi amenizi în cu o valoare cuprinsă îentr 100 și 3.200 de lire sterline.

O listă completă a excepțiilor de la regulă va fi publicată de guvern.

Se așteaptă ca premierul Boris Johnson să ofere mai multe detalii la o conferință de presă, miercuri. Downing Street Nr. 10 a precizat că grupurile mai mari de 7 persoane vor fi „dispersate și amendate” de forțele de ordine.

Premierul britanic a menționat mați că este necesar ca autoritățile să acționeze în stoparea răspândirii coronavirusului, iar oamenii trebuie să respecte regulile de prevenție:

„Trebuie să acţionăm acum pentru a opri răspândirea virusului. Prin urmare, simplificăm şi consolidăm regulile privind contactul social – făcându-le mai uşor de înţeles şi aplicat pentru poliţie. Este absolut esenţial ca oamenii să respecte acum aceste reguli şi să-şi amintească elementele de bază – spălarea mâinilor, acoperirea feţei, păstrarea distanţei faţă de ceilalţi şi realizarea unui test dacă au simptome”, a declarat marţi seara Boris Johnson.

Câte cazuri de coronavirus a înregistrat Anglia

La ora actuală, Anglia a înregistrat în total un număr de 279 de mii de cazuri de coronavirus și 36.765 de decese cauzate de covid. Regatul Unit are în total 353 de mii de cazuri de Covid-19.

Britanicii au, de asemenea, reguli în ceea ce privește intrarea pe teritoriul Marii Britanii.

La sosirea în Marea Britanie venind din orice țară, este necesară furnizarea datelor de contact și informații privind țara/țările în care persoanele în cauză s-au aflat în ultimele 14 zile. De asemenea, persoanele care călătoresc în Marea Britanie au obligația de a se autoizola timp de 14 zile dacă sosesc din România sau dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricțiile de călătorie. Dacă persoanele în cauză refuză să furnizeze aceste informații sau să se autoizoleze, riscă o amendă de până la 1000 de lire sterline, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

Restricții de intrare pe teritoriul Marii Britanii

Persoanele care sosesc în Anglia, Țara Galilor, Scoția sau Irlanda de Nord venind din România sau dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricțiile de călătorie – denumite „travel corridors” (listate mai jos) – sunt obligate să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

„Travel corridors”: Sunt exceptate de la măsura autoizolării persoanele care sosesc din următoarele state, denumite „travel corridors”: Insulele din Canalul Mânecii, Insula Man și cele 14 teritorii britanice de peste mări; Akrotiri și Dhekelia, Anguilla, Antigua și Barbuda, Australia, Barbados, Bermuda, Bonaire, St. Eustatius și Saba, Brunei, Cayman (Insulele Cayman), Cipru, Cuba (adăugată pe 29 august 2020 ora 4:00 – persoanele care au ajuns în Anglia din Cuba înainte de 4:00 pe 29 august, trebuie să se autoizoleze), Curaçao, Danemarca, Dominica, Estonia, Falkland (Insulele Falkland), Faroe (Insulele Faroe), Federația Sfântul Kitts și Nevis, Fiji, Finlanda, Georgia de Sud și Insulele Sandwich de Sud, Germania, Gibraltar, Grecia (cu excepția persoanelor care sosesc în Scoția după 3 septembrie ora 4:00 – dacă acestea sosesc în Scoția din Grecia după 3 septembrie ora 4:00, este necesară autoizolarea 14 zile), Grenada, Groenlanda, Guadelupa, R.A.S. Hong Kong, Insula Man, Insulele Pitcairn, Henderson, Duci și Oeno, Insulele Virgine Britanice, Irlanda, Islanda, Italia, Japonia, Republica Coreea, Letonia, Lichtenstein, Lituania, R.A.S. Macao, Malaysia, Mauritius, Monserrat, Norvegia, Noua Caledonie, Noua Zeelandă, Polinezia Franceză, Polonia, Portugalia, Reunion, Saint Pierre și Miquelon, Saint-Barthélemy, San Marino, Seychelles, Sf. Elena, Ascension și Tristan da Cunha, Sf. Lucia, Sf. Vincențiu și Grenadinele, Slovacia, Slovenia, Teritoriul Antarctic Britanic, Teritoriul Britanic din Oceanul Indian, Turcia, Ungaria, Vatican, Vietnam.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte