AVERTISMENT. Angela Merkel: Suntem abia la începutul pandemiei

Redactor:
Gândul
AVERTISMENT. Angela Merkel: Suntem abia la începutul pandemiei
PANDEMIE. Motivul pentru care Angela Merkel nu poartă mască în public / Sursă Foto: Profimedia

Pe măsură ce landurile din Germania au început să relaxeze restricțiile impuse pentru limitarea creșterii numărului de cazuri de COVID-19, cancelarul Angela Merkel a făcut apel miercuri la unitate și la respect față de cei din jur, după ce mai multe voci au susținut că restricțiile ar trebui ridicate mai rapid.

Merkel a mai făcut de asemenea referire la necesitatea de a se ajunge la un acord privind principiile de bază care trebuie respectate în această perioadă. Printre principiile despre care Merkel susție că ar trebui respectate cu strictețe se numără păstrarea unei distanțe de 1,5 metri între persoane și purtarea de măști de protecție în transportul în comun, relatează site-ul agenției de presă DPA.

„Suntem abia la începutul pandemiei. Nu avem un vaccin sau un tratament pentru această boală”, a spus Merkel.

Merkel: Germania trebuie să controleze mai bine pandemia de COVID-19

Ea a adăugat că Germania trebuie să controleze mai bine epidemia și le-a mulțumit cetățenilor germani pentru grijă și pentru respectarea regulilor.

Totodată, Merkel a mai spus că limita de 50 de noi infecții la suta de mii de locuitori rămâne extrem de importantă, iar o eventuală depășire a acesteia ar putea să însemne introducerea unor măsuri suplimentare pentru împiedicarea creșterii numărului de cazuri.

Comentariile Angelei Merkel vin în contextul în care premierul landului Thuringia, Bodo Ramelow, a cerut o strategie de luptă împotriva COVID-19 care să includă mai puține restricții pentru populație.

Cancelarul german a avertizat că noi focare pot să apară rapid și a făcut referire la un caz în care peste 100 de persoane au fost infectate cu coronavirus la Frankfurt după o ceremonie religioasă.

Marți, autoritățile de la Berlin au anunțat prelungirea restricțiilor impuse pentru limitarea numărului de îmbolnăviri până pe 29 iunie. Potrivit deciziei Guvernului federal și al guvernelor celor 16 landuri ale Germaniei, grupurile mai mari de zece persoane vor fi în continuare interzise.

Inchide