Bill Gates, deja condamnat de soție! „Ruptură iremediabilă”, afirmă Melinda

Bill Gates, deja condamnat de soție! „Ruptură iremediabilă”, afirmă Melinda
Bill Gates, deja condamnat de soție! „Ruptură iremediabilă”, afirmă Melinda / Sursa FOTO: wikimedia.org Copyright by World Economic Forum swiss-image.ch/Photo by Remy Steinegger
Publicat: 05/05/2021, 16:16
Actualizat: 05/05/2021, 19:32

Melinda Gates, soția co-fondatorului Microsoft, a intentat divorțul, iar în acte afirmă că este o „ruptură iremediabilă” între ea și bărbatul alături de care a trăit vreme de 27 de ani, de la care nu așteaptă ”întreținere conjugală”, ci împărțirea proprietăților comune.

Cererea de divorț a fost depusă luni în Comitatul King din statul Washington. Documentele dezvăluie lucruri nebănuite până acum referitoare la relația soților Bill și Melinda Gates.

Melinda Gates nu vrea „întreținere conjugală”

„Cerem curţii să desfiinţeze căsătoria noastră şi ca uniunea noastră maritală să se încheie la data pe care am trecut-o în acordul de separare”, arată avocaţii Melindei Gates în actele de divorț, depuse la un tribunal din Washington.

Potrivit NBC, în același text, Melinda Gates arată că „nu este necesară întreţinerea conjugală”. Mai mult, ea insistă că actul de separare va determina împărţirea proprietăţilor avute în comun.

Bill şi Melinda Gates au anunţat că divorţează după o căsnicie de 27 de ani. Ei controlau un adevărat imperiu, din care face și una dintre cele mai importante organizaţii caritabile din lume. „Continuăm să împărtăşim credinţa în această misiune şi vom continua să lucrăm împreună în cadrul fundaţiilor, dar nu mai credem că putem creşte împreună ca un cuplu în următoarea fază a vieţii noastre”, au explicat cei doi într-un comunicat postat pe reţelele de socializare.

Ce se întâmplă cu BMGF, cea mai puternică fundație caritabilă din lume

Bill şi Melinda Gates au împreună trei copii. Ei patronează și fundaţia care le poartă numele, considerată a fi cea mai puternică din lume. „În ultimii 27 de ani, am crescut trei copii incredibili şi am construit o fundaţie ce funcţionează în întreaga lume pentru a permite tuturor oamenilor să ducă o viaţă sănătoasă şi productivă”, se arată în comunicatul de presă remis luni.

Deocamdată, încă nu se știe care va fi impactul divorţului asupra Fundaţiei „Bill şi Melinda Gates”. De multă vreme, CEO este Mark Suzman. Bill şi Melinda Gates sunt administratori, alături de miliardarul Warren Buffet. Fundaţia BMGF a fost înfiinţată în anul 2000. În prezent, este una dintre cele mai importante organizaţii filantropice din lume, având fonduri de aproape 50 de miliarde de dolari. În 2020, Bill Gates a renunţat să mai fie consilier la Microsoft, compania fondată de el în 1975, împreună cu Paul Allen.