Bill Gates divorțează, după 27 de ani de căsnicie. Fondatorul Microsoft a făcut anunțul pe Twitter

Bill Gates divorțează, după 27 de ani de căsnicie. Fondatorul Microsoft a făcut anunțul pe Twitter
Bill și Melinda Gates se despart / Sursă FOTO: Profimedia - Ilustrativ
Publicat: 04/05/2021, 00:49
Actualizat: 04/05/2021, 00:55

Bill Gates și soția sa Melinda divorțează după 27 de ani de căsătorie, a anunțat fondatorul Microsoft pe Twitter.

În cei 27 de ani de căsnicie, cuplul a pus bazele unei averi de 127 miliarde de dolari. Fondatorul Microsoft, în vârstă de 65 de ani, a anunțat despărțirea de soția sa pe pe Twitter: „După ce ne-am gândit multă vreme şi după ce am încercat totul pentru ca relaţia noastră să meargă mai departe, am decis să punem capăt mariajului. Nu credem că mai putem continua împreună ca un cuplu”.

Cuplul are trei copii

Cei doi au mai dezvăluit că în cei 27 de ani petrecuţi împreună au crescut „trei copii incredibili” şi au pus bazele unei fundaţii care „ajută oamenii din întreaga lume să trăiască vieţi sănătoase şi pline de beneficii”.

„Împărtăşim încrederea în această misiune şi vom continua să lucrăm împreună în cadrul acestei fundaţii, dar nu credem că mai putem continua împreună ca un cuplu, în următoarea etapă a vieţii noastre. Solicităm respectarea intimităţii noastre şi a familiei noastre”, scrie în declaraţia comună a lui Bill şi Melindei Gates.

Bill Gates, pe locul 4 în topul Forbes

Bill Gates a fondat Microsoft în 1975 împreună cu Paul Allen. A ocupat funcția de CEO până în 2000, apoi a trecut la rolul de director. Acesta a renunțat la funcția din consiliul Microsoft și la Berkshire Hathaway în martie 2020 pentru a-și dedica mai mult timp filantropiei.

Fondatorul Microsoft se situează în prezent pe locul 4 al celor mai bogaţi oameni din lume, conform revistei Forbes. Averea sa, la data de 3 mai 2021, era estimată la valoarea de 130,5 miliarde de dolari.

Melinda Gates este creditată ca fiind una dintre cele mai influente femei de pe glob.

Cei doi s-au cunoscut la un picnic organizat de companie și s-au plăcut imediat. „În primul weekend romantic petrecut împreună, am adus un puzzle cu Turnul Eiffel, de 1.800 de piese, pe care Bill și cu mine l-am terminat în două zile”, declara Melinda, într-un interviu acordat în 2014 revistei Elle.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase