„Bucătarul” lui Vladimir Putin recrutează personal mercenari în penitenciarele rusești. Deținut: ”Lăsa impresia unui maniac. Sunt interesați de criminali și tâlhari”

„Bucătarul” lui Vladimir Putin recrutează personal mercenari în penitenciarele rusești. Deținut: ”Lăsa impresia unui maniac. Sunt interesați de criminali și tâlhari”
Evgheni Prigojin, șeful Wagner, „BOMBARDEAZĂ” Kremlinul / Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 08/08/2022, 20:09

Evgheni Prigojin, cunoscut sub porecla de „bucătarul” lui Vladimir Putin, recrutează personal mercenari pentru grupul paramilitar Wagner care să lupte în Ucraina în penitenciarele și coloniile penale din Rusia, potrivit unui site rusesc de investigații independent ce operează în afara Rusiei.

Mai mulți deținuți ruși le-au povestit jurnaliștilor de investigație că un bărbat chel și scund, în vârstă, le-a vizitat coloniile penale, oferindu-le bani și libertate în schimbul participării la luptele din Ucraina.

Mai mult, unii dintre aceștia l-au recunoscut pe bărbat ca fiind Prigojin, liderul grupului de mercenari Wagner și patronul unei firme de catering favorite a Kremlinului, de unde și porecla cu „bucătarul” lui Putin, relatează MediaZona.

Un deținut din colonia penală cu regim strict din Rîbinsk aflat în regiunea Iaroslav le-a relatat jurnaliștilor de investigație că Prigojin și-a făcut apariția acolo pe 1 august, cu medalia de „Erou al Federației Ruse” conferită de Putin la piept.

„Am fost duși cu toții la terenul de paradă, adică întreaga colonie în general, inclusiv persoanele cu handicap și, în general, toți cei care, din diverse motive, nu ar trebui să meargă la paradă – muncitori de la cantină, bătrâni, pacienţi din unitatea medicală. I-au scos și pe toți cei din zona industrială de la locul de muncă”, a povestit acesta.

„Când a fost întrebat din rânduri cine este, el a răspuns să-l caute pe Google mai târziu. Sunt 1.000% sigur că a fost Prigojin”, afirmă deținutul, potrivit Hotnews.

Potrivit estimărilor acestuia, la întâlnire s-au adunat puțin peste 1.500 de oameni – condamnații „care pot merge” și toți angajații coloniei penale. Li s-a spus că are loc „al treilea război mondial” și că ei pot lupta de partea Rusiei.

Mesajul lui Evgheni Prigojin pentru deținuții ruși interesați de grupul Wagner

„Nu suntem forțe armate, ci un adevărat grup paramilitar de crimă organizată. Băieții mei intră în țări africane și nu lasă nimic în viață acolo în două zile, iar acum distrug și inamicii din Ucraina. Decizia ta de a sluji în PMG este o înțelegere cu diavolul. Dacă pleci de aici cu mine, ori te vei întoarce ca om liber, ori vei muri”, citează din memorie mesajul lui Evgheni Prigojin un alt bărbat care l-a recunoscut pe acesta.

„Vi se va cere să ucideți inamicii și să urmați ordinele conducerii. Cei care fug vor fi împușcați pe loc”, ar mai fi spus el.

Celor care au fost de acord cu înțelegerea, Prigojin le-a promis 100.000 de ruble pe lună „plus un bonus de aproximativ aceeași sumă” iar în cazul unui deces „demn”, 5 milioane de ruble familiei.

Cei care au acceptat să lupte împotriva Ucrainei trebuie să treacă un test în mai multe etape: un interviu, teste de fitness, apoi o revizuire a documentelor și un test poligraf care să arate dacă prizonierul va dezerta, dacă consumă droguri, dacă este capabil de crimă. Dacă un candidat trece un poligraf, două săptămâni mai târziu este scos la antrenament.

„În primul rând, sunt interesați de criminali și tâlhari, se tem de dependenții de droguri, același lucru este valabil și în cazul violatorilor. Spunea că ‘o să vă placă la noi’. În general lăsa impresia unui maniac”, susține un alt condamnat citat de MediaZona.

Primele informații potrivit cărora grupul Wagner a început să facă recrutări în închisorile rusești au apărut la începutul lunii iulie în contextul crizei de personal cu care se confruntă forțele armate ruse din cauza pierderilor grele suferite în Ucraina și a reticenței rușilor de a se înrola ca voluntari.

În acest sens, Ruslan Pușkov, directorul Centrului de Analiză pentru Strategii și Tehnologii de la Moscova și un apropiat al ministerului rus al Apărării, a explicat într-un amplu interviu în care a făcut o radiografie a capabilităților forțelor armate ruse că armata trimisă de Putin în Ucraina are mari probleme în ceea ce privește numărul de infanteriști.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...