Ce preţ va avea o doză din vaccinul anti-COVID produs de compania Moderna. Firma din SUA a făcut anunțul

Ce preţ va avea o doză din vaccinul anti-COVID produs de compania Moderna. Firma din SUA a făcut anunțul
Laurențiu Belușică, managerul Spitalului din Găești: „Viața mea s-a schimbat. S-a spus despre mine că vreau să vaccinez la întâmplare de pe stradă” / Foto caracter ilustrativ: Pixabay.com
Publicat: 22/11/2020, 14:15
Actualizat: 22/11/2020, 14:17

Compania farmaceutică americană Moderna a anunțat că o doză din vaccinul său anti-Covid-19 va costa între 25 şi 37 de dolari, în funcţie de cantitatea comandată, a declarat – sâmbătă – directorul general al companiei, Stephane Bancel, pentru săptămânalul german Welt am Sonntag, citat de Agerpres.

În concluzie, vaccinul nostru costă aproximativ la fel ca un vaccin contra gripei, al cărui preţ este cuprins între 10 şi 50 de dolari”, a precizat CEO-ul de la Moderna.

La începutul acestei săptămâni, un oficial european implicat în discuţiile cu producătorii de vaccinuri a spus că Executivul comunitar ar dori să ajungă la un acord cu Moderna privind furnizarea mai multor milioane de doze din vaccinul său la un preţ mai mic de 25 de dolari pentru o doză.

Nu am semnat nimic încă, dar suntem aproape de un acord cu Comisia Europeană. Vrem să furnizăm vaccinuri Europei şi suntem implicaţi în discuţii constructive”, a spus Stephane Bancel, adăugând că este o „chestiune de zile” până când contractul va fi gata.

Moderna susţine că vaccinul pe care l-a dezvoltat are o eficienţă de 94,5%, potrivit rezultatelor ultimei etape a studiilor clinice (faza a treia), devenind al doilea producător de vaccinuri care anunţă rezultate peste aşteptări, după Pfizer-BioNTech.

Șefa Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a declarat – joi- că Uniunea Europeană (UE) ar putea da undă verde la mijlocul lui decembrie vaccinurilor dezvoltate de companiile Moderna şi Pfizer/BioNTech.

În prezent, Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) se află „în discuţii zilnice cu FDA (Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA) pentru a sincroniza evaluările vaccinurilor de combatere a coronavirusului. Dacă toate procedurile se vor derula fără probleme, EMA ar putea să dea vaccinurilor de la Pfizer/BioNTech şi de la Moderna autorizaţia condiţionată de punere pe piaţă începând din a doua jumătate a lui decembrie”, a declarat președintele CE, Ursula von der Leyen, în cadrul unei conferințe de presă.

Când ar putea să înceapă vaccinarea anti-Covid-19 pentru ţările UE. Până acum, au fost încheiate contracte de precomandă cu cinci companii producătoare

Șefa Centrului European pentru Prevenirea şi Controlarea Bolilor (ECDC), Andrea Ammon, a anunțat că vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru ţările din Uniunea0 Europeană (UE) ar putea să înceapă în primul trimestru al anului viitor, potrivit Euronews.

Comisia Europeană (CE) a încheiat, până acum, cinci contracte de precomandă cu AstraZeneca, Johnson & Johnson, CureVac, Pfizer/BioNTech şi Santofi-GSK.

Când ajunge vaccinul anti-COVID în România? Anunțul medicului Valeriu Gheoghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel naţional, a declarat pentru Știrile PRO TV că vaccinul în România va fi disponibil imediat ce va primi toate autorizațiile de punere pe piață de la Agenția Europeană a Medicamentului.

Acest lucru se preconizează a fi după a doua jumătate a lunii decembrie, poate în scenariile mai realistae la începutul lunii ianuarie”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Potrivit medicului militar, Valeriu Gheorghiță, „vaccinurile care în momentul de față sunt în studiu pentru imunizarea împotriva SARS-Cov-2 se suprapun peste trei tipuri de lanțuri de frig. Și anume lanțul de frig cel mai riguros, la minus 80 de grade, vorbim de un lanț de frig la minus 20 de grade și de un lanț de frig obișnuit, la 2 grade. Noi nu avem o certitudine în momentul de față vizavi de unul sau mai multe vaccinuri, motiv pentru care trebuie să fim pregătiți pentru orice tip de scenariu. România, în momentul de față, este pregătită să preia aceste tipuri de vaccinuri indiferent de condițiile de frig la care ar trebui păstrate și distribuite”.

Principala zonă de stocare este Institutul Cantacuzino și vom avea mai multe centre regionale de stocare și distribuție. Sunt în momentul de față dezbateri pentru identificarea celor mai bune soluții, astfel încât la momentul când vom avea un vaccine disponibil în România să nu existe sincope în tot cee ace înseamnă recepie, stocare, distribuție până la nivelul fiecărui centru de vaccinare în teritoriu”, explică medicul militar.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Apelul care te lasă fără bani. Metoda folosită de infractori
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Descoperiți ce se ascunde în construcția unui model de masă rece de top