Cel mai mare târg de arme de foc ar trebui să aibă loc în Las Vegas. Decizia luată de organizatori

Cel mai mare târg de arme de foc ar trebui să aibă loc în Las Vegas. Decizia luată de organizatori
Publicat: 03/10/2017, 20:29

Zeci de mii de oameni pasionați de arme sunt așteptați în Las Vegas în ianuarie, la expoziția anuală de arme și muniție, care va avea loc la doar cinci kilometri de zona în care Stephen Paddock, un bărbat de 64 de ani, a ucis 59 de persoane și a rănit alte peste 500, în cel mai grav atac armat din istoria modernă a Statelor Unite.

Asupra criminalului și în casa acestuia au fost găsite zeci de arme automate. Masacrul a relansat dezbaterile privind accesul cetățenilor americani la arme de foc.

În pofida situației, organizatorii Târgului de arme „SHOT” au confirmat că evenimentul se va desfășura în Centrul expozițional Sands din Las Vegas pe 23 ianuarie. La expoziție vor fi prezentate arme de foc și muniție în valoare de 6,5 milioane de dolari. Sunt așteptați 65.000 de clienți din SUA și din alte țări.

„Gândurile și rugăciunile noastre sunt pentru familiile persoanelor ucise sau rănite în atacul criminal din Las Vegas”, au anunțat organizatorii, potrivit publicațiilor The Washington Examiner și Daily Mail, precizând că târgul de arme va avea loc la data programată. La târgul de armament vor fi luate măsuri de securitate speciale, promit organizatorii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase