Cristian Bușoi, responsabil al Parlamentului European în relația cu EMA: Moment istoric pentru România și Europa întreagă! Vaccinul “Comirnaty” al BioNTech – Pfizer a fost aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului!

Cristian Bușoi, responsabil al Parlamentului European în relația cu EMA: Moment istoric pentru România și Europa întreagă! Vaccinul “Comirnaty” al BioNTech - Pfizer a fost aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului!
Publicat: 21/12/2020, 18:11
Actualizat: 06/04/2021, 14:36

Cristian Bușoi, responsabil al Parlamentului European cu EMA, a anunțat pe Facebook că vaccinul “Comirnaty” al BioNTech – Pfizer împotriva COVID-19 a fost aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului.

Avizul științific al EMA deschide calea pentru prima autorizație de introducere pe piață a unui vaccin COVID-19 în UE de către Comisia Europeană, cu toate garanțiile, controalele și obligațiile pe care aceasta le presupune.

Aprobarea vaccinului “Comirnaty” a fost anunțată, luni, de eurodeputatul Cristian Bușoi, responsabil al Parlamentului European cu EMA, citând răspunsul pe care l-a primit la Cabinetul său de la Bruxelles din EMA.

Comitetul pentru medicamente umane (CHMP) al EMA și-a finalizat evaluarea riguroasă a “Comirnaty”, concluzionând prin consens că sunt disponibile acum date suficient de solide cu privire la calitatea, siguranța și eficacitatea vaccinului pentru a recomanda o autorizație de comercializare condiționată formală.

Acest lucru va oferi un cadru controlat pentru a proteja cetățenii UE, un anunț așteptat de toți cei 500 de milioane de cetățeni români și europeni, a spus europarlamentarul român, Cristian Bușoi.

„Moment istoric pentru România și Europa întreagă!”

„Vaccinul “Comirnaty” al BioNTech – Pfizer împotriva COVID-19 a fost aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului. O veste uriașă pe care am primit-o la Cabinetul de la Bruxelles ca responsabil al Parlamentului European în relația cu Agenție Europeană a Medicamentului (EMA). Un anunț așteptat de noi toți cei 500 de milioane de cetățeni români și europeni. Un semnal clar că România și Europa se vindecă! O dovadă incontestabilă că cercetarea și știința câștigă în fața virsului SARS COV 2, care a dat peste cap o lume întreagă. Felicitări tuturor echipelor care au făcut posibil acest moment. A fost o muncă contra cronometru, sub o presiune uriașă!”

«Evaluarea noastră aprofundată înseamnă că putem asigura cu încredere cetățenii UE de siguranța și eficacitatea acestui vaccin și că acesta îndeplinește standardele de calitate necesare. (…) Vaccinul a demonstrat o eficacitate de 95% în studiul clinic . (…) Munca noastră nu se oprește aici. Vom continua să colectăm și să analizăm date privind siguranța și eficacitatea acestui vaccin pentru a proteja persoanele care iau vaccinul în UE», arată răspunsul transmis de EMA către eurodeputatul PNL, Cristian Bușoi.

Bușoi a mulțumit comisarului european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, și comisarului pentru Inovare, Mariya Gabriel, care au susținut proiectele pentru vaccinurile împotriva SARS COV 2.

„Mulțumiri speciale comisarului european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, și comisarului pentru Inovare, Mariya Gabriel, care au susținut proiectele pentru vaccinurile impotriva SARS COV 2 încă de la început și cu care am fost în legătură permanentă ca președinte al Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European.

Urmeză acum aprobarea oficială pentru punerea pe piață a vaccinului în UE, iar Comisia Europeană a anunțat că lucrează deja la “viteză supersonică” pentru acest lucru”.

Moment istoric pentru România și Europa întreagă!

❗️Vaccinul “Comirnaty” al BioNTech – Pfizer împotriva COVID-19 a…

Posted by Cristian Bușoi on Monday, December 21, 2020

Un studiu clinic a arătat că “Comirnaty”a fost eficient în prevenirea COVID-19 la persoane cu vârsta de 16 ani. Eficacitatea a fost calculată la peste 36.000 de persoane cu vârsta de 16 ani (inclusiv persoanele cu vârsta peste 75 de ani) care nu aveau semne de infecție anterioară. Studiul a arătat o reducere cu 95% a numărului de cazuri simptomatice de COVID-19 la persoanele care au primit vaccinul.

Studiul a arătat, de asemenea, o eficacitate de aproximativ 95% la participanții cu risc de COVID-19 sever, inclusiv cei cu astm, boli pulmonare cronice, diabet, hipertensiune arterială sau un indice de masă corporală ≥ 30 kg / m2.  Eficacitatea ridicată a fost menținută între sexe, rase și grupuri etnice.

“Comirnaty” se administrează sub formă de două injecții în braț, la cel puțin 21 de zile distanță. Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu “Comirnaty” au fost de obicei ușoare sau moderate și s-au ameliorat în câteva zile după vaccinare.

Campania de vaccinare va începe pe 27 decembrie, simultan în toate cele 27 de state ale Uniunii Europene, informație transmisă de președinta Comisiei Europene.

Uniunea Europeană a fost de acord să cumpere până la 300 de milioane de doze de vaccin coronavirus BioNTech-Pfizer. România așteaptă primele 10.000 de doze în această lună, astfel încât personalul medical din unitățile de primă linie să fie vaccinat.

Preşedintele Klaus Iohannis a mers în vizită la Institutul Cantacuzino, unde a făcut declaraţii despre cum se va desfăşura campania de vaccinare în România.

Klaus Iohannis a făcut declarații despre campania de vaccinare și despre dozele primite de România. Șeful statului a menționat că, după prima tranșă simbolică de 10.000 de doze, din ianuarie este posibil să ajungă în România 100.000 de doze pe săptămâna”.

Într-o declarație de săptămâna trecută, EMA a spus că va organiza o ședință specială pe 6 ianuarie privind evaluarea cererii de autorizație de introducere pe piață pentru vaccinul Moderna mRNA-1273 Covid-19.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului