Cum a fost plănuit cel mai grav atac armat din istoria SUA. „Viața secretă” a bărbatului care a împușcat aproape 600 de oameni

Cum a fost plănuit cel mai grav atac armat din istoria SUA. „Viața secretă a bărbatului care a împușcat aproape 600 de oameni
Publicat: 05/10/2017, 10:04

Joseph Lombardo, șeriful departamentului de poliție dinLasVegas, a precizat că anumite aspecte din viața secretă a lui Stephen Paddock vor fi foarte greu de elucidat.

„Ceea ce știm este că Stephen Paddock e un om care a petrecut decenii achiziționându-și arme și muniție și care a trăit o viață secretă, din care multe aspecte nu vor fi niciodată pe deplin înțelese. El a planificat cu meticulozitate cel mai grav atac din istoria Statelor Unite. Peste o sută de anchetatori au petrecut ultimele 72 de ore analizând viața lui Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, pentru a stabili profilul unei persoane pe care o voi numi tulburată psihic și periculoasă”, a spus Lombardo.

Anchetatorii au găsit 23 de arme în camera hotelului Mandalay Bay, precum și 18 arme de foc, explozibil și muniție în locuința lui Paddock. În același timp, câteva kilograme de nitrat de amoniu, un material folosit pentru a confecționa dispozitive explozive, au fost găsite în mașina bărbatului.

Poliția a confirmat, miercuri, informațiile potrivit cărora Stephen Paddock a închiriat o cameră la hotelul Ogden dinLasVegas, la sfârșitul lunii septembrie, dar motivele acestei acțiuni sunt deocamdată necunoscute.

Potrivit unor surse, Paddock ar fi planificat un atac la festivalul de muzică în aer liber „Life is Beautiful”, la care au participat formațiile Lorde și Chance the Rapper. Camera închiriată la hotelul Ogden avea o vedere bună către concertul respectiv.

Șeriful Joseph Lombardo a mai anunțat că 317 persoane rănite în atacul dinLasVegasau fost externate din spitale. Bilanțul persoanelor decedate se menține la 59.

Iubita atacatorului credea că acesta vrea să rupă relația cu ea

Prietena autorului atacului armat dinLasVegasa declarat, joi, că nu a avut nicio informație privind plănuirea masacrului de către Stephen Paddock, relatează site-ul BBC News.

„Nu mi-a trecut niciodată în minte că plănuia astfel de violențe împotriva cuiva. L-am iubit și am sperat la un viitor liniștit alături de el. Voi colabora pe deplin cu ancheta. Tot ce pot face pentru a ușura suferința și a ajuta în orice fel, voi face. Vă rog să respectați intimitatea mea și a familiei mele”, a precizat Marilou Danley, prin intermediul unui comunicat citit de către avocatul acesteia.

Marilou Danley, în vârstă de 62 de ani, a mai transmis că Stephen Paddock „nu mi-a spus niciodată nimic sau nu a avut nicio acțiune” pe care să o interpreteze ca un semnal de avertizare pentru atacul ce a urmat, declarându-se șocată de „actele de violență inexplicabile și oribile” pe care prietenul ei le-a comis.

Prietena autorului atacului armat dinLasVegasa revenit în SUA în cursul zilei de marți, după o călătorie în Filipine, și a fost interogată de FBI, care încearcă să afle motivele din spatele crimelor comise de către Stephen Paddock.

Marilou Danley a mai precizat că Stephen Paddock a surprins-o cu un „bilet ieftin” de avion și a invitat-o să-și viziteze familia. Ulterior, bărbatul i-a trimis 100.000 de dolari pentru a cumpăra o casă.

„Am fost recunoscătoare, dar sincer eram îngrijorată că era o cale prin care să se despartă de mine”, a spus Danley.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului